İzmir Tarım İl Müdürü'nün başını kaçak villalar mı yedi?

    İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen’in, mevzuatlara aykırı bir şekilde tarım arazisinin üzerine yapılan villa haberlerinin ardından görevden alınması dikkat çekti.

    İzmir Tarım İl Müdürü'nün başını kaçak villalar mı yedi?
    17 Eylül 2023 - 01:18
    Hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile tarım il müdürlüklerinde kapsamlı bir değişikliğe gidildi. 12 tarım il müdürü görevden alındı. Görevden alınan tarım il müdürlerinin arasında İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen’in de bulunması dikkat çekti. Görevden alınan Özen başka bir ile de ataması yapılmadı. 
    Mustafa Özen’in İzmir’de patlak veren tarım arazisi üzerine yapılan kaçak villa skandalının hemen ardından alınması dikkat çekti. 



    Bilindiği üzere İzmir Narlıdere’de mevzuatlara aykırı bir şekilde tarım arazisinin üzerine villalar yapıldığı ortaya çıkmıştı. Sera yapılması amacıyla kapsam dışına çıkarılan tarım arazisinin üzerinde mevzuatlara aykırı bir şekilde villalar yükselirken, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün tarım arazisinin yağmalanmasını sadece seyretmekle yetinmesi kamuoyunda büyük tepki çekmişti.
    Görevden alınan Mustafa Özen’in yerine Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin atanırken, Şahin’in tarım arazisinin üzerine mevzuatlara aykırı bir şekilde yapılan kaçak villalarla ilgili nasıl bir işlem yapacağı merak ediliyor.

    OLAYIN GEÇMİŞİ

    İzmir’in Narlıdere ilçesinde Altıevler Mahallesinde bulunan 79 ada 1 ve 2 parsele kayıtlı bulunan tarım arazisinde yaşanıyor. 79 ada 1 ve 2 parselde bulunan ve Yıldırım Ulupınar’a ait tarım arazisi 5403 sayılı kanunun 8’inci maddesine istinaden sera yapılacağı gerekçesiyle 3’er dekarlık parçalara bölünerek İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne onaylatılıyor. Projeye istinaden yaklaşık 3’er dekarlık on parçaya ifraz edilen yeni parseller üzerindeki mandalina ağaçları sera yapılacağı gerekçesiyle sökülüyor. Ancak sera yapılması gereken yeni parseller üzerinde havuz ve villa inşaatına başlandı.

    d247c058-f3e4-4241-a262-86232c6a37f4

    VİLLALAR BEKÇİ KULÜBESİ GÖSTERİLMİŞ!

    Yağmacılar, inşaatına başladıkları havuzlu villaları ise bekçi kulübesi olarak gösterdiler. Normalde İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün proje kapsamında bölünen tarım arazisinin üstüne sera yapılıp yapılmadığını denetlemesi gerekiyor. Projeye aykırı bir durum söz konusu ise ifraz işlemini iptal ederek taşınmazı eski haline getirmesi gerekiyor.
    İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, söz konusu tarım arazisinin parselasyonunu Haziran 2022’de yaparken, kanunlara aykırı bir şekilde yapılan villalarla ilgili 14 aydır bir denetimde bulunmaması da dikkat çekiyor. 

    Söz konusu tarım arazisi Yıldırım Ulupınar’a aitken, ifrazdan sonra bir kısmının başkalarının üstüne geçirilmesi de tarım arazilerinin yağmalanmasında hiçbir sınır tanınmadığını gözler önüne seriyor.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum