• Reklam

İzmir siyasetinde 3 bin liralık büyük kavga

AK Partili Kaya'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e yönelik, "Başlayıp da bitirdiğiniz bir iş var mı?" çıkışına yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Polat, "Sen daha kentini bilmiyorsun, cahilce konuşuyorsun. Bilmiyorsan gel anlatalım, öğretelim" ifadelerini kullandı. Polat'ın tepkisine yanıt veren AK Partili Kaya'dan 'dublör' kontrası geldi.

İzmir siyasetinde 3 bin liralık büyük kavga
20 Ocak 2023 - 14:00
İzmir siyasetinde yatırım tartışması. Hükümetin Halkapınar-Otogar Metro hattı için 2023 yılı yatırım programında 3 bin liralık sembolik bir ödenek (izbedel) ayırmasıyla başlayan tartışmada Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in çıkışlarına tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "Yalan söyledikçe batıyor. Bir yalanı daha yeni ortaya çıkmış, şimdi de 'İzmir'e şaşı bakıyorlar' demiş.Tembele iş buyur, sana akıl öğretsin! Daha otogarı yapamamışsın, metrosundan bahsediyorsun. CHP'nin 25, senin 4'ncü yılın doldu. Başlayıp da bitirdiğiniz bir iş var mı?" mesajını vermişti. 

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat'tan da AK Partili Kaya'nın çıkışına tepki geldi. CHP İzmir Milletvekili Polat, "Yalan ve bilgi kirliliği sizin uzmanlık alanınız" sözleriyle başladığı açıklamasında Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in 4 yıllık görev süresi boyunca ortaya koyduğu icraatları tek tek sayarken, "20 yılda koskoca İzmir’e 1 metre bile raylı sistem yapmayan iktidarın bilgisiz ve pişkin vekili… Sen daha kentini bilmiyorsun, cahilce konuşuyorsun. Bilmiyorsan gel anlatalım, öğretelim. Görmüyorsan da gösterelim. Hangi partiden olursa olsun İzmir’in her vekilinin, kente dair her konuda doğru bilgi sahibi olması ve doğru konuşması gerekir. Tersi, İzmirlilere ve milletvekilliği görevine saygısızlıktır; insanı da böyle komik duruma düşürür" ifadelerini kullandı.

KAYA'DAN DUBLÖR KONTRASI! 
Öte yandan CHP'li Polat'ın mesajlarına AK Partili Kaya'dan da yanıt gecikmedi. Kaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP'li Soyer, dublör kullanarak bana cevap vermiş. Seviyesizce, hadsizce konuşup, galiz ifadelerle kendi kişiliğini ortaya koyan bu dublörü geçiyorum. Ona cevap vermeyeceğim. Asıl muhataba tekrar soruyorum; 4 yıllık görev süren içinde, başlayıp da bitirdiğin bir tane iş var mı?" ifadelerine yer verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum