• Reklam

İzmir Şehir Hastanesi, sağlık üssü olma yolunda

İzmir'de yaklaşık 3 hafta önce hizmet vermeye başlayan Şehir Hastanesi'nde genel cerrahi, çocuk kardiyoloji kliniği, ortopedi, kadın doğum ve diğer cerrahi branşlarda çok sayıda başarılı ameliyat yapıldı. İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, İzmir Şehir Hastanesi'nin sağlık üssü olma yolunda güçlü bir ivme ile gelişimini sürdürdüğünü, özellikle cerrahi alanında yapılan özellikli operasyonların başarısını vurguladı.

İzmir Şehir Hastanesi, sağlık üssü olma yolunda
01 Kasım 2023 - 17:17 - Güncelleme: 01 Kasım 2023 - 17:18

Yaklaşık 3 hafta önce hizmet vermeye başlayan İzmir Şehir Hastanesi'nde genel cerrahi alanının en büyük ameliyatlarından pankreas kanserinde Whipple ameliyatı, 3 aylık 2000 gram olan bebeğe ve erişkinlere yapılan açık kalp ameliyatları, çocuk kardiyoloji kliniğinde uygulanan kardiyak elektrofizyolojik çalışma ve kateter ablasyon işlemlerin yanında ortopedi, kadın doğum ve diğer cerrahi branşlarda da çok sayıda başarılı ameliyat yapıldı. Hastanede yapılan 'ilk nitelikli' işlemlerin bir yenisi; aort damar yırtılması (Tip 1 Aort diseksiyonu) tanısı konulan hastaya açık kalp cerrahisinin en riskli ameliyatlarından birisi gerçekleştirildi. Başhekim Prof. Dr. Orhan Gökalp, Prof. Dr. Habib Çakır ve Doç. Dr. İsmail Yürekli tarafından aort damarı iç kısmından yırtılan 72 yaşındaki kadın hastanın aort damarı onarılarak müdahale edildi.

'ORTAYA GÜZEL İŞLER ÇIKIYOR'

İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş İzmir Şehir Hastanesi'nin sağlık üssü olma yolunda güçlü bir ivme ile gelişimini sürdürdüğünü, özellikle cerrahi alanında yapılan özellikli operasyonların başarısını vurguladı. Doç. Dr. M. Erkuş,

"İzmir Şehir Hastanesi üst düzey teknolojilerle donatılmış bir hastane. Gerek fiziki koşulları gerekse tıbbi donanım açısından oldukça nitelikli bir sağlık kuruluşu. Hizmete başlayalı henüz 3 hafta olmasına rağmen bu kadar üst seviye işlerin yapılabilmesi kurumun donanımını göstermektedir. Hastanemizde ilkleri yaşamanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. Başarı ekip işidir. Şehir Hastanesinin tıbbi donanımı profesyonel ve ehil insan gücüyle birleşince ortaya güzel işler çıkıyor" dedi. "Amacımız; hasta sevklerinin önüne geçmek, vatandaşlarımızın her alanda kaliteli sağlık hizmetlerinden faydalanmaları" diyen Doç. Dr. M. Erkuş, hastanenin ileri teknolojisiyle, branş çeşitliliği ve disiplinleriyle donatılan ve hastanın artık şehir hastanesinden başka bir hastaneye veya ile sevk edilmediği bir hastane olacağının altını çizdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum