• Reklam

İzmir Şehir Hastanesi işçileri eylemde

İzmir Şehir Hastanesi inşaatında işçi krizi patlak verdi. Gama Türkler tarafından yapılan inşaatta çalışan işçiler, barınma koşullarını protesto ederek ‘yönetim istifa’ sloganları eşliğinde yürüyüş yaptı. Eylemin ardından sendikandan önemli bir açıklama geldi.

İzmir Şehir Hastanesi işçileri eylemde
11 Şubat 2022 - 14:33

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Dev Yapı İş’in açıklamasına göre tepkiler üzerine şantiye müdürü alana gelerek sorunun 1 hafta içinde çözüleceğini söyledi. 

DİSK/Dev Yapı İş’in yaşananlara dair yaptığı açıklama şöyle:  
Gama-Türklerler  tarafından yapılan İzmir Şehir Hastanesi Şantiyesinde sürekli elektrik kesintisi yaşanması sabebiyle koğuşlarda aydınlatma, ısıtma ve sıcak su sorunu yaşayan işçiler yönetim istifa sloganları ile  yürüyüş yaptılar. Şantiyede yemek ve barınma sorunları büyüyor.

İzmir Şehir Hastanesinde koğuşlar yetersiz işçiler üst üste kalmaya zorlanıyor, yemekhane koşulları hijyenik değil, yemekler kalitesiz ve uzun kuyruklar oluşuyor. Aralarında üyelerimizin de olduğu işçiler sorunları defalarca dile getirmelerine rağmen çözüm olmayınca isyan etti. 

Şantiye yönetimi daha önce şikayetlere çözüm geliştirmezken "Yönetim İstifa" sloganları ile yürüyen işçilerin karşısına ilk önce polis çıkarıp korkutmaya çalıştı. Tepkiler büyüyünce proje müdürü şantiye ye gelerek sorunun 1 hafta içinde çözüleceği sözü verdi. Sürecin takipçisiyiz

İnsanca barınma ve beslenme koşullarının yaratılması için örgütlenecek mücadele edeceğiz.

İnsanca barınma ve beslenme haktır. Hak verilmez alınır..

YORUMLAR

  • 0 Yorum