İzmir Özel Ege Şehir Hastanesi'nde neler oluyor?

    İzmir'de Özel Ege Şehir Hastanesi’nden işçiler, hastanenin işçilerin ücretinin verilmediği, çoğu kişinin işten çıkarıldığı, ortaklar arasında 'çökme' yüzünden sorun olduğu, bazı doktorların istifa ettiği açıklandı.

    İzmir Özel Ege Şehir Hastanesi'nde neler oluyor?
    12 Aralık 2021 - 15:16 - Güncelleme: 12 Aralık 2021 - 16:27

    İzmir’de kurulu olan ve bir süre önce yönetiminde değişiklik sonrası yenilenen Özel Ege Şehir Hastanesi’nden işçiler, işyerinde yaşananları 'Patronların Ensesindeyiz Dayanışma Ağı’na aktardı.

    İki buçuk aydır maaşlar ödenmiyor

    Gelen ihbarlara göre farklı birimlerde çalışan birçok işçinin maaşları 2.5 aydır ödenmemiş durumda. Hastane yöneticileri ise kendilerine soru yönelten çalışanlara bu belirsizliğin ne kadar süreceğinin bilinmediğini aktardığı öğrenildi.

    Geçtiğimiz günlerde 2022 ücret tarifesini yayınlayan, bünyesinde birçok sağlık birimi bulunan, birçok kurum ile anlaşmaları bulunan Özel Ege Şehir Hastanesi’nin maaşlarını aylardır ödemediği farklı iş tanımlarında onlarca çalışan bulunuyor. 

    Kıdem tazminatları mı gasp edilecek?

    Hastane çalışanlarının bir bölümünün sözleşmelerini feshetttiği belirtilirken kıdem tazminatlarını ve diğer alacaklarını istemek için temasa geçen işçilere ise Özel Ege Şehir Hastanesi yönetimi bir teklifle geldi.

    Hastane yönetimi işçilere kıdem tazminatı ile ödenmemiş maaş alacaklarını 2022 yılının ikinci yarısından başlamak kaydıyla taksitlerle ödemeyi teklif etti. Yöneticiler, kur farkı ve enflasyona rağmen ise alacaklara herhangi bir faiz yansıtılamayacağını belirtti.

    Haklı nedenle iş akdini sonlandıran işçilerin ise bu teklifi trajikomik bulduğu ve teklifi kabul etmedikleri belirtildi.

    İşçilere 'haklarımı aldım' yazısı imzalatıldı

    Ayrıca Özel Ege Şehir Hastanesi'nin, kapattığı bazı departmanlardaki işçileri hiçbir hak vermeksizin işten çıkarttığı öne sürüldü. İşten atılan işçilere kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, ücret alacakları ve yan haklarını aldıklarına dair, zorla gerçeğe aykırı belge imzalatıldığı iddia edildi. "Burada Özel ve Güvendesiniz" sloganını kullanan Özel Ege Şehir Hastanesi’nin toplum sağlığı ve güvenliği açısından da riskler barındırdığı yorumu aktarıldı.

    Firmalar icraya başvurdu

    İzmir Özel Ege Şehir Hastanesi’nde, bu haksızlıklara uğrayan bazı işçiler hukuki başvuru yollarına giderken, hastaneye cihaz temin eden bazı firmaların icra yoluna gittiği öğrenildi. Bazı tıbbi cihazlara haciz konulduğu, hatta ameliyat yapılan cihazların bile hacizlik olduğu öne sürüldü.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum