İzmir milletvekili, Boğaziçi protestosunu Gezi'ye benzetti

    İYİP'li Aytun Çıray, Boğaziçi Üniversitesi'nde Metallica şarkısıyla dans edip LGBT bayrağı taşıyan öğrencilerin videosunu paylaşarak 'Gezi'yi kirleten provokasyonlara benziyor' dedi.

    İzmir milletvekili, Boğaziçi protestosunu Gezi'ye benzetti
    06 Ocak 2021 - 17:33

    Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektör Melih Bulu'ya protesto ederken 'Katil Polis' sloganları atan, terörist marşıyla halay çeken gruplara LGBT (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transeksüel-Travesti) bayrakları açanlar da katıldı. Rektörlük önünde toplanan bir grup öğrenci, Metallica dinlediğini söyleyen Bulu'yu grubun ‘Master of Puppets’ şarkısı eşliğinde dans ederek istifaya çağırdı.

    İYİ Partili Aytun Çıray sosyal medya hesabından protestonun videosunu paylaşarak "Gezi'yi kirleten provokasyonlara benziyor" diye yazdı.

    Bir kullanıcının "ironiyi anlamıyor bu millet" şeklindeki yorumuna yanıt veren Çıray ironi yapmadığını şu ifadelerle dile getirdi:

    "Hangi sebeple olursa olsun gösteri hakkı demokratiktir. Ama oradaki bayraklar neyi temsil ediyor? Gezi'de de bir süre sonra hangi bayraklarla provokasyon yapıldığını unutmayın!"

    Sözkonusu videoda LGBT bayrakları yer alıyor.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum