• Reklam

İzmir Medical Point Hastanesi, enerjisini güneşten alacak

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi enerji hizmetleri konusunda faaliyet gösteren bir şirketle Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi için sözleşme imzaladı. Projeyle hastanenin elektrik tüketiminin yüzde 80'nini güneşten karşılarken daha az karbon emisyonu sağlayacak.

İzmir Medical Point Hastanesi, enerjisini güneşten alacak
14 Eylül 2022 - 10:19 - Güncelleme: 14 Eylül 2022 - 10:20

İEÜ Medical Point Hastanesi, elektriğini güneş enerjisinden sağlamak için ilk adımı attı. Bu kapsamda GES projesi için bir enerji şirketiyle sözleşme imzalandı. Projeyle, hastanenin elektrik tüketiminin yüzde 80'inin güneşten karşılarken, yılda 4 bin 750 ton daha az karbon emisyonu sağlayacağı bildirildi.

GES projesi ile Türkiye'de elektriğini kendi üreten nadir hastanelerden biri olacaklarını belirten Medical Point Hastaneler Grubu CEO'su Veysi Kubba, "28 yıldır enerji hizmetleri konusunda faaliyet gösteren bir enerji şirketiyle böylesine büyük bir projeye imza atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Manisa, Salihli bölgesinde bu projeyi inşa edeceğiz. Kısa sürede faaliyete geçecek olan bu projemizle birlikte sıfır karbon hastane olma yolunda önemli bir yol katetmiş olacağız. Çünkü günümüzün ve geleceğin en temiz enerji modelini güneş enerji santralleri oluşturuyor. Ülkemiz ise güneş enerjisi potansiyeli bakımından Avrupa'da ilk sıralarda yer alıyor. Önemli olan bu enerjiyi doğru bir şekilde kullanabilmek" dedi.

'Gezegenin sağlığı eşittir insan sağlığı' mottosuyla hareket ettiklerini dile getiren Kubba, "Unutulmamalı ki; doğamızın ekolojik dengesini korumak tüm insanlığın görevi. Ancak kolektif bir bakış açısı ile dünyamızı daha yaşanır hale getirebiliriz. Medical Point olarak, bu perspektifle güneş enerjisi konusunda ilk adımımızı atmış bulunmaktayız" dedi.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum