İzmir Lokantacılar Odası Başkanı değişti

    İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimde sürpriz yaşandı. Mevcut Başkan İYİ Partili Aykut Yenice'den yaklaşık üç kat daha fazla oy alan CHP'li Doğan Kılıç yeni başkan oldu.

    İzmir Lokantacılar Odası Başkanı değişti
    27 Mart 2022 - 17:38 - Güncelleme: 27 Mart 2022 - 18:07

    İzmir'de gerek üye sayısı, gerekse büyüklüğü açısından seçimleri kıran kırana geçen odalar arasındaki Lokantacılar ve Gazinocular Odası'nın 3 bin üyesi sandık başına gitti. 2002 yılında oda başkanlığına seçilen ve 4 dönemdir görevde olan Aykut Yenice, tekrar aday oldu. Önceki dönem Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı da olan Yenice son seçimde bu koltuğu kaybetmişti.


    Aykut Yenice

    İzmir Lokantacılar Odası seçimleri öncesi AK Parti'den İYİ Parti'ye geçen Aykut Yenice'nin karşısına güçlü adaylar çıktı. Biri yılların lokantacısı ve Oda'nın başkan vekili Doğan Kılıç, diğeri ise İzmir’de lokantacılığın kitabını yazan, odanın kurucusu rahmetli Adil Müftüoğlu’nun torunu Alpay Okyay idi. Okyay, seçimde adaylıktan çekilince yarışı Yenice ve Kılıç götürdü. Kıran kırana geçen seçim sonucu Aykut Yenice bir koltuğu daha kaybetti.
    Oylama sonucu Konak Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Doğan Kılıç 664 oy alan alırken, Yenice 203 oyda kaldı. Kılıç, İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası'nın yeni başkanı oldu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum