İzmir Kuş Cenneti'nde 40 kilometrelik yatak temizlenecek

    DEVLET Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü, İzmir Kuş Cenneti kanallarında yatak tanzim ve ıslah çalışması başlattı. Çalışmanın yaklaşık 40 bin metrelik kanalı kapsayacağı ve yıl boyunca devam edeceği belirtildi.

    İzmir Kuş Cenneti'nde 40 kilometrelik yatak temizlenecek
    09 Haziran 2023 - 11:51 - Güncelleme: 09 Haziran 2023 - 11:53

    DSİ Bölge Müdürlüğü, 15 bini aşkın flamingo ve yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan İzmir Kuş Cenneti Menemen Tahliye Kanalları'nda yatak tanzim ve ıslah çalışması başlattı. Ana kanal ve yan kollarında başlatılan çalışmanın yaklaşık 40 bin metrelik kanalı kapsayacağı ve yıl boyunca devam edeceği belirtildi. Proje ile  bölgedeki taşkın riskinin ortadan kalkacağı ve İzmir Kuş Cenneti'ne daha temiz ve daha çok su temin edileceği bildirildi.

    '1 MİLYON 582 BİN METREKÜPLÜK KAZI YAPILACAK'

    İzmir Kuş Cenneti'ne su temin eden tahliye kanallarındaki çalışmalara yılbaşı itibari ile başladıklarını belirten DSİ 2. Bölge Müdürü Saadettin Ceylan, "Menemen Ovası'ndaki kanallar evsel atıklar ya da doğal koşullar nedeniyle zamanla dolmuş ve daralmıştı. Ocak ayında çalışmalara başladık. Hedefimiz 39.500 metrelik yatakta 1 milyon 582 bin metreküplük kazı yaparak hem bölgedeki taşkın riskini azaltmak hem de kuş cennetine daha temiz ve fazla su ulaştırmaktı. Şu anda hedefimizin yüzde 25'ine ulaştık" dedi.

    '10 BİN 250 METRELİK BÖLÜM TEMİZLENDİ'

    Çalışmaların yıl sonuna kadar aralıksız devam edeceğini ifade eden Ceylan, haziran başı itibari ile Menemen Güney Ana Tahliye Kanalı, Menemen S-47 Ana Tahliye Kanalı, Menemen Seyrek Süzbeyli Pompaj Ana Tahliye Kanalı'nda toplam 10 bin 250 metre yatak tanzim ve ıslah çalışmasının tamamlandığını söyledi.
    İzmir Kuş Cenneti'nin Türkiye ve İzmir için değerini bildiklerini belirten Ceylan, an itibari ile Menemen Güney Ana tahliye kanalından kapakların açılarak, İzmir Kuş Cenneti'ne su verildiğini belirtti.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum