İzmir kadısının kızı 102 yaşında hayatını kaybetti

    Gambiya Fahri Konsolosu, Afrika Ticaret Merkezi Kurucusu İzmirli işadamı Süha Özkan'ın annesi, 1921 doğumlu İzmir Lisesi mezunu, Türkiye’nin ilk eczacılarından Meliha Özkan hayatını kaybetti.

    İzmir kadısının kızı 102 yaşında hayatını kaybetti
    05 Mayıs 2023 - 14:52 - Güncelleme: 05 Mayıs 2023 - 15:43
    Türkiye’nin Afrika’ya ilk ihracatını gerçekleştiren, bugün Afrika’da 24 ülkeye inşaat, gıda, mobilya sağlık malzemeleri üzerine yıllık 1200’ün üzerinde konteyner ihracatı gerçekleştiren ünlü işadamı Süha Özkan'ın acı günü.. İhracatın yanında Afrika'dan ananas, soya fasulyesi, susam ve kömür ithalatı gerçekleştiren ATC-Afrika Trade Center’in Kurucusu Süha Özkan’ın annesi Meliha Özkan'ın ölümü sevenlerini yasa boğdu.



    Osmanlı dönemi İzmir Kadısı Bilal Araz’ın kızı olan Meliha Özkan, kendisi gibi Türkiye’nin ilk eczacılarından Suavi Özkan ile evliliğinden bir kız (Engin Bayram) bir erkek (Süha Özkan) sahibi oldu.



    Askeri hastanede, okullarda eczacılık ve öğretmenlik yaparak ülkesine katkıda bulunan Eczacı Meliha Özkan’ın cenazesi, yarın (6 Mayıs Cumartesi) Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Doğançay Aile Kabristanı’na defnedilecek.


    Süha Özkan, Afrika ile ticarette çok önemli bir isim..

    YORUMLAR

    • 0 Yorum