İzmir'in usta gazetecisi Hamdi Türkmen vefat etti

    İzmir basınının duayen isimlerinden gazeteci Hamdi Türkmen hayatını kaybetti

    İzmir'in usta gazetecisi Hamdi Türkmen vefat etti
    06 Ağustos 2022 - 00:18 - Güncelleme: 06 Ağustos 2022 - 12:58

    İzmir'de bir çok gazetede yazarlık, yöneticilik yapan 70 yaşındaki Hamdi Türkmen bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Evinde rahatsızlanan Türkmen, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
    İzmir basının usta kalemi, duayen gazeteci, Hamdi Türkmen, 8 Ağustos tarihinde düzenlenen programla son yolculuğuna uğurlanacak.
    Sevenlerinin usta gazeteciye son kez veda edeceği program akışı şöyle olacak:

    8 Ağustos 2022, Pazartesi
    Saat 11.00: Havagazı Fabrikası içinde bulunan Cemiyet Binası önünde tören düzenlenecek.
    Saat 12.00: Bir dönem başkanlığını yaptığı Göztepe Spor Kulübü önünde tören düzenlenecek.
    Saat 13.22: Öğle namazına müteakip Hamidiye Camii’nde düzenlenecek cenaze töreni sonrası Karabağlar Paşaköprü Mezarlığında defnedilecek.

    Hamdi Türkmen kimdir?
    Hamdi Türkmen aslen Adanalı’dır. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1970 yılında Akşam Gazetesi İzmir bürosunda başladı. Ege Ekonomi ve Yeni Asır’da çalıştı. Spor, polis, ekonomi, şehir ve belediye muhabiri olarak görev yaptı. 1984 yılında Yeni Asır’da Haber Müdürü oldu. Günaydın gazetesinin İzmir bürosunda yazıişleri müdürlüğü, köşe yazarlığı yaptı. Yeniden Yeni Asır’a geçti. Köşe yazarlığı ile genel müdürlük görevini üstlendi. Bir süre Yenigün Gazetesi’ni çıkardı. Milliyet Gazetesi Milliyet Ege ekinde köşe yazdı. Türkmen üç çocuk babasıydı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum