İzmir'in ünlü lokantası Adil Müftüoğlu kapandı

    İzmir Çankaya'da 67 yıldır hizmet veren Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası kapısına kilit vurdu. Marka, ismini Balçova'da açtığı şubesinde yaşatacak.

    İzmir'in ünlü lokantası Adil Müftüoğlu kapandı
    04 Nisan 2022 - 14:44 - Güncelleme: 04 Nisan 2022 - 15:00

    Yıllarca İzmir'de çok sayıda ünlünün uğrak yerlerinden, damak tadlarından biri olan, Lokantacılar Odası eski Başkanı Adil Müftüoğlu'na ait Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, kapandı. Lokanta, bundan böyle Balçova'daki şubesinde aynı adla lezzetlerini sunmaya devam edecek.
    Lokantanın işletmecisi olan, merhum Adil Müftüoğlu'nun torunu Alpay Okyay, "Çankaya'da hizmet verdiğimiz bölgede müşteri kalitesinde büyük bir değişim oldu. Ayrıca pandemi ve mevcut ekonomik durum bizi tek şubede devam etmeye zorladı. Bundan böyle Balçova'da aynı lezzetle deevam edeceğiz" dedi.


    Alpay Okyay

    KURULUŞ ÖYKÜSÜ
    Adil Müftüoğlu Lokantısı'nın internet sayfasında kuruluş hikayesi ve misyonu hakkında şunla yer alıyor:
    1940’lı yıllarda Anadolu’dan İzmir’e gelen lokantamızın kurucusu Adil Mütfüoğlu, küçük yaşlarda mesleğe temelinden başlayyarak komilik ve garsonlukla kazandığı birimleriyle 1955 yılında Çankaya’daki mevcut yerinde lokantamızı açmıştır. Aynı dönemde Adil Müftüoğlu’nun kızı Sevgi Müftüoğlu dünyaya gelmiş ve “Kızım bana Uğur getirdi lokanta sahibi oldum.” diyerek lokantanın ismini Uğur Lokantası koymuştur. Yıllar içerisinde kendi adıyla da bütünleşen lokantamız “Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası” ismini almıştır.

    Çalışkan ve işine hakim olma kabiliyeti ile kısa zamanda ün yapan Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası 1955’ten günümüze birçok iş, siyaset, sanat ve spor camiasından liderlere, ünlülere ve İzmir halkına hizmet vermektedir. Halen 3. kuşak tarafından işletilen lokantamız ilk kurulduğu günkü anlayışı ile Çankaya’daki ve Balçova’daki işletmelerilyle faaliyetine devam etmektedir.


    Merhum Adil Müftüoğlu

    Misyonumuz

    1955 yılından itibaren lokantamızda Geleneksel Türk Mutfağına ait tencere ve fırın yemekleri pişirmektedir. Kültürümüzün en önemli parçası olan Türk mutfağını yaşatabilme lokantamızı yüzyılı aşmış 4. ve 5. kuşakların işlettiği İzmir’in ve Türkiye’nin sembolü haline gelmiş bir lokanta konumuna gelmek en büyük misyonumuzdur. Bu misyon ile sektörümüze, şehrimize ve ülkemize katkı sağlayabilmek hedefi lokantamız için büyük önem arzetmektedir.

    Vizyonumuz

    İlk açıldığı günkü heyecan, azim ve çalışma ile lokantamıza gelen misafirlerimize; her gün aynı anlayışla ” Ailene yediremeyeceğin yemeği misafirine yedirme” düsturuyla lezzetli, sağlıklı, kaliteli Türk Mutfağına ait pişirdiğimiz yemekleri en iyi hizmet ile sunmaktır.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum