İzmir'in ünlü asansör firmasının iflası istendi

    1989 yılında İzmir'de faaliyete geçen ve bugüne kadar çok sayıda şirketle kamu kurumuna asansör üreten, bakım yapan Ekol Asansörleri firması için mahkeme iflas davasıyla ilgili alacaklılara ve firmaya çağrı yaptı.

    İzmir'in ünlü asansör firmasının iflası istendi
    16 Temmuz 2023 - 09:48
    34 yıl önce İzmir’in Bornova ilçesinde kurulan asansör imalat ve montaj firması Ekol Asansör'ün iflasın eşiğine geldiği belirtildi. Alacaklı bir firma tarafından yapılan başvuru üzerinde Ekol Asansör için icra işlemi başlatıldı, ardından hacze gidildi. Ancak borcu karşılayacak taşınır mal ve hesaplarında para olmadığı öne sürülürken, şirkete ait demirbaşlarla taşıtlar üzerinde de çok sayıda haciz kararı olduğu belirtildi.
    İşte o alacaklılar arasında yer alan Sami Tulum isimli kişi, alacağını tahsil edemeyince şirketin iflası için mahkemeye başvurdu. Talebi inceleyen İzmir 1. Ticaret Mahkemesi iflas talebi davasını kabul ederek, alacaklılara ve bu talebe itiraz etmek isteyenlere çağrıda bulundu.

    Ekol Asansör'ün referansları arasında başta İzmir olmak üzere Ege bölgesindeki çok sayıda kamu kuruluşu ve önemli inşaat şirketi bulunuyor.

    Mahkemenin kararı şu şekilde:

    Davacı SAMİ TULUM tarafından davalı EKOL ASANSÖRLERİ SANAYİİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ aleyhine açılan İflas (Doğrudan Alacaklı Tarafından Talep Edilen İflas (İİK 177)) davası sırasında: Mahkememizin 24/05/2023 tarihli tensip ara kararının 7 nolu bendleri gereğince; iflas talebinin İİK' nin 181. maddesi yollaması ile İİK' nın 166/2. maddesi uyarınca ilanına karar verilmiş olmakla,

    Davacı vekili dava dilekçesinde özetle; Davacının davalıdan İzmir 21. İcra Dairesi' nin 2022/13580 E. Sayılı dosyası kapsamında alacaklı olduğunu, bu dosya kapsamında hacze gidildiğini ancak alacağı karşılayacak hiçbir taşınır mal, nakit para ve sair malvarlığına rastlanılmadığını, rastlanan kıymetsiz demirbaşlara çok fazla haciz kararı konulduğunu, borçluya ait plakalara da haciz kararı konulduğu, bu nedenle alacağın tahsilinin mümkün olmadığı, davalının ticari faaliyetlerini yürütmesinin mümkün olmadığını belirterek davalı şirketin iflasına karar verilmesini talep etmiştir.

    İş bu dava kapsamıyla; İzmir Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün BORN-5676 sicil numarasında kayıtlı, [0330001021600001] mersis numaralı, (3300010216) vergi numaralı davalı "EKOL ASANSÖRLERİ SANAYİİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ"nin iflas talebine ilişkin itiraz edenler var ise, ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde, alacaklıların veya davaya müdahale veya itiraz edenlerin; davacının iflasını gerektirir bir durum bulunmadığını ileri sürerek, yazılı bir dilekçe ile mahkememizden davanın reddini isteyebilecekleri hususu ilanen tebliğ olunur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum