İzmir'in dyo'su koronayı yok eden boya geliştirdi

    Dünyanın dev firmaları pandeminin etkilerinden kurtulmak için çalışmalarını sürdürüp çaba harcarken, geçtiğimiz günlerde koronovirüs (Sars-Cov-2) nedeniyle hayatını kaybeden Selim Yaşar'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Yaşar Holding şirketlerinden Dyo Boya, koronavirüsü etkisiz hale getiren boya geliştirdiğini duyurdu.

    İzmir'in dyo'su koronayı yok eden boya geliştirdi
    15 Eylül 2021 - 16:12 - Güncelleme: 15 Eylül 2021 - 20:05
    Dünyanın neredeyse tüm ülkeleri kovidvirüsü ile boğuşurken belki de en ilginç ve sevindiren haberlerden biri DYO Boya'dan geldi. Türkiye'ye her zaman ilkleri yaşatan Yaşar Ailesi'nin ilk göz ağrısı olan İzmir'in köklü firması DYO Boya, koronavirüsü 30 dakikada etkisiz hale getiren mükemmel örtücülüğe sahip, ipek mat, kolayca silinebilen, son kat iç cephe boyası geliştirdiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı onaylı DYO Teknoplast virüsü yüzde 97,86 oranında etkisiz hale getiriyor. DYO BOYA, koronavirüsün teması halinde ilk 30 dakikada yüzde 97,86 oranında 24 saat içinde ise yüzde 99,99 etkisiz hale getiren boya geliştirdiğini duyurdu. 

    Borsa İstanbul'a açıklama yapan firma, "Şirketimiz tarafından sürdürülen AR-GE çalışmaları sonucunda DYO Boya iç cephe boyası Teknoplast ürününde geliştirdiği ileri teknoloji ile uygulandığı yüzeye temas eden koronavirüsü yüzde 97 ile yüzde 99,99 oranında etkisiz hale getiren ürün geliştirilmiştir" dedi. Boyanın etkisinin Sağlık Bakanlığı tarafından da onaylı olduğu firmanın açıklamasında yer aldı.  İnsan sağlığına yönelik ürünlere odaklandıklarını belirten DYO Genel Müdürü Mutlu Uysal, Teknoplast'ın Türkiye'nin ilk PTFE katkılı iç cephe boyası olduğunu söyledi. Ürünün antibakteriyel özelliğe sahip olduğunu belirten Uysal, "Koronavirüse karşı koruma özelliği için yoğun AR-GE çalışmaları sonrasında Teknoplast pazara sunulmuştur. Geliştirilmiş yeni formülü ile hem bakteri hem de koronavirüs virüsüne karşı etkilidir. Bu yeni ürünü ülkemiz pazarına kazandırmış olmanan gururunu yaşıyor, ihracat yaptığımız coğrafyalardan da yoğun talep geleceğine inanıyoruz. Tüm iç mekanlarda kullanılabilen yeni formüllü Teknoplast'ın Sars-Cov-2 virüsüne karşı etkin olduğu yapılan testlerle kanıtlanmış ve Sağlık Bakanlığı'nca onaylanmıştır" dedi.  


    YORUMLAR

    • 0 Yorum