CHP'li belediye başkanları Soyer'den neler istedi

    CHP'li İlçe Belediye Başkanları ile Fuar İzmir'de bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye başkanlarının performansını değerlendirdi. İzmir'deki belediye başkanları Soyer'den isteklerini sıraladı.

    CHP'li belediye başkanları Soyer'den neler istedi
    31 Mayıs 2022 - 13:42 - Güncelleme: 31 Mayıs 2022 - 14:25
    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de yer alan ilçe belediye başkanları ile değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

    Basına kapalı şekilde Fuar İzmir'de gerçekleştirilen toplantıya CHP'li ilçe belediye başkanlarının neredeyse tamamı katılırken, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in yokluğu dikkat çekti. Toplantı 08.30'da gerçekleşen kahvaltı ile başladı. Kahvaltının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçmiş dönem partililere ve 6'lı masa ortaklarına gerçekleştirdiği gibi 3 yıllık sunumunu belediye başkanlarına gerçekleştirdiği öğrenildi.



    BÜROKRATLAR DA SUNUM YAPTI
    Toplantıda ayrıca İZBETON, Sosyal Hizmetler ve İZSU bürokratları belediye başkanlarına geniş kapsamlı sunumlar gerçekleştirerek bundan sonraki süreçte ilçelerde yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

    TALEP 'ASFALT' ,  ÇÖZÜM '3-4 AY'
    Bürokratların sunumunun ardından ise sıra ilçe başkanlarına geldi... Sırayla söz alan ilçe belediye başkanları 5 ile 10'ar dakikalık zaman dilimlerinde sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların ardından başkanlar Büyükşehir'den talep ve beklentilerini hakkında konuşarak, işbirliği ile nelerin yapılabileceği hakkında fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda başkanlar taleplerini dile getirirken, en yoğun istek ve talebin asfalt ve yol üzerine olduğu öğrenildi. İlçe başkanları "asfalt sorunlarını çözmekte zorlanıyoruz, yollarımız hasarlı, muhalefet son dönemlerde sıklıkla bu konu üzerine eğilmiş durumda, sorunu bir an önce çözmeliyiz" çıkışında bulunurken, başkanların taleplerini değerlendiren Tunç Soyer ise, "Sorunlarınızı biliyorum. Asfalt konusunda da çalışmalarımız sürüyor. 30 ilçenin tamamına destek sağlamakta zorlanıyoruz ancak merak etmeyin bu konu üzerinde çalışacağız, 3-4 ay içinde tüm ilçelerimizde bu sorun çözülmüş olacak" dediği iddia edildi.



    SOYER: OLDUKÇA DEĞERLİ BİR TOPLANTI OLDU
    Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve soruları yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çok verimli bir toplantı olduğunu belirtirek, "Başkanlarımız sunumlarını tek tek yaptılar, 'Önümüzdeki 2 yıl içinde neler yapacağız, iş birliklerimiz neler olacak?' onları değerlendirdik. Oldukça değerli bir toplantı oldu. Bundan sonraki süreçte de uyumla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

    HER İLÇENİN KENDİNE ÖZGÜ PROJELERİ VE TALEPLERİ VAR
    Hangi sorunların gündeme geldiği ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Soyer, "Her ilçenin kendi özelinde beklentileri projeleri var... Ortak olanlar asfalt, yol kaplamaları gibi konular… Bunun dışında tabii ki her ilçenin kendine özgü projeleri ve talepleri var" diye konuştu.

    HERKES EN İYİSİNİ, EN VERİMLİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR
    Belediye başkanlarının sunumunu nasıl değerlendirdiği ve başarılı bulup bulmadığı konusunda da konuşan Soyer, "Güzeldir... Karneyi kendime saklıyorum. Hepsini çok başarılı buluyorum. İzmir bu 3 seneyi nasıl yaşadı biliyoruz. Buna rağmen canla başla çalıştıklarını görüyorum. Herkes en iyisinin en verimlisini yapmaya çalışıyor. Hepsinden memnunum" ifadelerini kullandı.

    Mithatpaşa Caddesi'nin tek yön olması konusunun kendi kararları olmadığını belirten Soyer, "Bu bizim inisiyatifimiz değil. Valiliğimiz ve emniyet müdürlüğümüzün takdiri. Sonuç olarak bizim müdahil olduğumuz bir şey değil" dedi.

    OLDUKÇA DEĞERLİ BİR TOPLANTI OLDU
    Uzundere konutlarında kalan depremzedelerin çıkarılacağı yönündeki iddialara da "elimizden bir şey gelmiyor" diyerek yanıt veren Soyer, "O istekler ve niyetler maalesef mevzuat gereği mümkün olamıyor. Bizim orayı ancak ihale yoluyla satmamız mümkün. Bu nedenle tüm iyi niyetimiz ile bunu yapmak istesek de bu mümkün değil. Biz 1 yıl için ücretsiz kullandırma yetki aldık, üzerinden 6 ay daha geçti ancak daha fazlasına Sayıştay'da üzerimize sorgu açıyor bu konuda. Bizim maalesef buna daha fazla göz yummamız mümkün değil. İhaleye çıkmak zorundayız. Oturanlara öncelik vermek ihale mevzuatına aykırı. Keşke böyle bir ibare koysak ancak kamu mevzuatına aykırı bir durum" açıklamasında bulundu. (Kaynak:Sonsöz)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum