• Reklam

İzmir'in 4 ilçesinde 321 milyonluk arazi satışı!

Çevre, Şehircilik Bakanlığı, TOKİ aracılığı ile İzmir'in Aliağa, Dikili, Kemalpaşa ve Urla ilçelerinde toplam 74 adet taşınmazını satışa çıkarma kararı aldı. Bakanlığın kasasına 321 milyon TL’nin girmesi bekleniyor. İhale 13 Nisan tarihinde hibrit olarak gerçekleştirilecek.

İzmir'in 4 ilçesinde 321 milyonluk arazi satışı!
03 Nisan 2023 - 21:39
Son dönemlerde satışlarla yaptığı satışlar ile gündeme gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ aracılığı ile İzmir Aliağa, Dikili, Kemalpaşa ve Urla’daki taşınmazlarını satış vitrinine çıkarma kararı aldı.

Aralarında 3’üncü Derece Sit Alanları’nın da yer aldığı turizm, konut, depolama ve tarıma dayalı ticaret alanlarının yer aldığı taşınmazlar için satış kararı alan bakanlığı, Aliağa’da 11, Dikili’de 59, Kemalpaşa’da 3 ve Urla’da 1 olmak üzere toplam 74 arsasını satacak.

En düşük muhammen bedeli 1 milyon 845 bin TL ile en yüksek muhammen bedeli 84 milyon 212 bin TL arasında değişen taşınmazların satışının beklenen tutarlar üzerinden gerçekleşmesi halinde bakanlığı kasasına 321 milyon 592 bin 555,20 TL girmesi planlanıyor.

KDV’den muaf tutulacak olan taşınmazlar için açık artırma yöntemi ile ihale gerçekleştirilecek. Yüzde 40’ı peşin alacak ödemeler için 24 ay taksit imkanı sağlanacak.

HİBRİT OLARAK YAPILACAK
13 Nisan’da gerçekleştirilecek ihaleler Ankara’da T.C. Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans Salonu Mustafa Kemal Mahallesi’nda, İstanbul’da ise TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. İsteyenler ise diğer illerden aynı tarih ve saatte online olarak  emlak müzayede sitesinden ihaleye katılabilecek. (egedesonsöz)

YORUMLAR

  • 0 Yorum