İzmir'in 1. sıra adayı, "Kemalizm ırkçı" demişti

    Gazeteciler Nihat Genç ve Nedim Şener, "Kemalizm ırkçıdır" diyen eski FETÖ gazetesi "Taraf"ın yazarı Yüksel Taşkın'ın CHP İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı yapılmasını eleştirdi.

    İzmir'in 1. sıra adayı, "Kemalizm ırkçı" demişti
    09 Nisan 2023 - 17:03 - Güncelleme: 09 Nisan 2023 - 17:13
    CHP İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Yüksel Taşkın'ın daha önceki röportajları tekrar gündeme getirildi.
    CHP’nin 2020’de Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Yüksel Taşkın, 2008 yılında verdiği röportajda Kemalizm’i “ırkçı” ve “dışlayıcı” söyleriyle hedef alıyor. O sözler şöyle:
    "Kemalizm baştan beri dışlayıcıdır. Kemalizm azınlıklarla ve farklı etnik kimliklerle bir arada yaşama meselesini çözememiştir. Azınlıkların Türkiye’den gitmesiyle vatan ve millet olunabileceği vurgusuna sahiptir. Kemalizm’in dışlayıcı bir etnik milliyetçiliğe ve ırkçılığa kayabilme potansiyeli var. Özellikle uluslararası meseleler devreye girip de korku ve sıkışma yaşandığında ya da Kürt sorununda sıkıştığında Kemalizm’in ırkçı tarafı ortaya çıkıyor.”
    Taşkın, Tanıl Bora ile yazdığı “Sağ Kemalizm” başlıklı makalesinde de şu ifadeleri kullanıyor:
    “Seçkinci, atavist(atacı) ve faşizan öğelerle eklemlenen otoriteryanizmi, etnisist-kültüralist açılımları belirgin milliyetçiliği düşünüldüğünde, Kemalizmin esasen sağcı olduğunu ileri sürmek de pekala mümkündür.”
    Yüksel Taşkın 2014 yılında Hayat Tv’de katıldığı programda da, CHP’nin özellikle Baykal döneminde kendini yenilemediğini, CHP’nin HDP gibi yapılarla yan yana gelinebilecek bir ortamın oluşması gerektiğini söylemişti.
    Yüksel Taşkın’ın, FETÖ’nün Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarının tetikçisi Taraf’ın yazarı olduğu da ortaya çıkmıştı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum