• Reklam

İzmir İl Sağlık Müdürü, Genel Müdür oldu

İzmir'de Mayıs 2019'dan bu yana görev yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Burak Öztop, Ankara'ya atandı. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü olarak göreve başlayacağı öğrenilen Öztop'un yerine çeşitli isimler konuşuluyor.

İzmir İl Sağlık Müdürü, Genel Müdür oldu
05 Ağustos 2022 - 19:04 - Güncelleme: 05 Ağustos 2022 - 20:19


İzmir’de 29 Aralık 2016 tarihinden bu yana İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Bediha Salnur’un görevden alınmasının ardından 18 Mayıs 2019'da yerine Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop atanmıştı. 
Başarılı işlere imza atan öğretim üyesi 43 yaşındaki Dr. Öztop, bu başarısı nedeniyle genel müdürlüğe layık görüldü. 3 yıl 3 ay görev yaptığı İzmir'de sağlıkçıların da takdirini kazanan Dr. Öztop, dün Ankara'ya çağrıldı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüştüğü öğrenilen Dr. Mehmet Burak Öztop'un Bakanlık'ta Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü olarak atamasının gerçekleştiği gelen bilgiler arasında yer aldı.


Dr. Fevzi Yavuzyılmaz


Prof. Dr. Behzat Özkan


Doç. Dr. Bülent Çalık


Dr. Yenal Duğral

Öte yandan Dr. Öztop'un yerine kimin atanacağı merak konusu oldu. Çok sayıda isim ön plana çıkarken kulislerde Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Yenal Duğral, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Çalık, Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan'ın adı konuşuluyor.

M. Burak Öztop kimdir?
1979 yılında Adıyaman’ da doğdu. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2003 yılında mezun oldu. 2010 yılında Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Genel Cerrahi branşında uzmanlık ihtisas eğitimini tamamladı. 2012- 2016 yılları arasında Bilecik Söğüt Devlet Hastanesi Başhekimliği -Bilecik Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu, 2017 yılından itibaren aynı ilde Bilecik İl Sağlık Müdürü olarak görev atandı. Öztop, 18 Ekim 2018 tarihinde Balıkesir İl Sağlık Müdürü oldu. 18 Mayıs 2019'da da İzmir'de göreve başladı. Öztop, evli ve iki çocuk babası.

YORUMLAR

  • 0 Yorum