"İzmir'i amatör kümeye düşürdünüz"

    AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, eski CHP'li belediye başkanının tutuklanmasına ilişkin konuştu.

    "İzmir'i amatör kümeye düşürdünüz"
    24 Kasım 2020 - 20:00 - Güncelleme: 24 Kasım 2020 - 20:05

    Geçtiğimiz hafta, “Zimmet ve irtikap”, “Belgede sahtecilik” ve “İhaleye fesat karıştırmak” iddialarının da aralarında olduğu toplamda 15 suçtan hakkında gözaltı kararı çıkarılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bugün Menemen Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.

    Aksoy’un tutuklanmasına AK Parti kanadından tepkiler gecikmedi.

    İlk olarak AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, FETÖ bağlantıları olduğu suçlamasıyla yargılanan Urla eski belediye Başkanı Burak Oğuz’u hatırlatak CHP’nin İzmir’i “çantada keklik” olarak gördüğünü ifade etmiş ve durumu sert bir dille eleştirmişti.

    Kaya’nın ardından Başkan Serdar Aksoy’un tutuklanmasına bir tepki de AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den geldi.

    Yaşananları İzmirliler'in seçim hakkının gaspı olduğunu söyleyen Başkan Sürekli, şu açıklamayı yaptı:

    CHP; İzmir’i ‘nasıl olsa bizimdir’ mantığı ile gördükçe hata üstüne hata yapıyor. FETÖ bağlantısı belgelenen Urla’dan sonra Menemen’de aday yaptığı belediye başkanı Aksoy’un zimmet, irtikap, rüşvet gibi çok ağır suçlamalarla yargı önüne çıkması da bunu gösteriyor.

    Son dakika hamlesiyle belediye başkanlarını partiden ihraç etmek istemeleri; yaptıkları tercih hatasından muafiyet sağlamaz! Yaşananlar her şeyden önce İzmir halkının ve seçmeninin hakkını gasptır.

    Görünen o ki; CHP İzmir’i ‘elde var bir’ olarak gördükçe bu vahim tablolar yaşanmaya devam edecek; yerel hizmet noktasında zaten 3. Ligde olan İzmir’i amatör kümeye düşüren; daha da ötesi halka rağmen iş yapan bu zihniyete 2024’te İzmirliler hak ettiği yanıtı verecektir!


    YORUMLAR

    • 0 Yorum