• Reklam

İzmir güne depremle uyandı..

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 07.00'de Ege Denizi'nde Urla açıklarında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

İzmir güne depremle uyandı..
30 Kasım 2021 - 09:59 - Güncelleme: 30 Kasım 2021 - 10:08
İzmir sabah saatlerinde merkez üssü Urla açıkları olan Ege Denizi'ndeki depremle sarsıldı. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre deprem saat 07.00'de meydana geldi. Depremin büyüklüğü 5.1 olarak kaydedildi, derinliği ise 3.97 kilometre olarak belirlendi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Kandilli ise depremin merkez üssünü Oniki Adalar, şiddetini ise 5.3 olarak duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Ege Denizi'nde meydana gelen ve şehrimizde de hissedilen deprem sonucunda herhangi bir hasar gerçekleşmemiştir. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. 

10 dakika sonra aynı bölgede 4.3 şiddetinde bir sarsıntı daha gerçekleşti.
 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Depremde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını bildiren İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Urla açıklarında gerçekleşen 5.1 büyüklüğündeki depremde an itibariyle ilimizde herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir. Geçmiş olsun İzmir. Allah ülkemizi ve şehrimizi tüm afetlerden korusun" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum