İzmir, fuar büyüklüğünde yeşil alan kazandı

    İZMİR'de Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı, yeni yüzüyle hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu projeyle kente ikinci bir  Kültürpark kazandırdıklarını belirtti.

    İzmir, fuar büyüklüğünde yeşil alan kazandı
    24 Kasım 2021 - 20:03 - Güncelleme: 24 Kasım 2021 - 20:06

    Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı, yenilenen yüzüyle hizmete açıldı. Bornova, Konak ve Buca ilçelerinin birleşiminde yer alan 180 bin metrekarelik dev rekreasyon alanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'nca baştan aşağı yenilendi. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince de çevre tadilatı yapıldı. Rekreasyon alanının açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer'in yanı sıra belediye başkanları, ilçe başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, genel sekreter yardımcıları, Dr. Behçet Uz'un ailesinden torunu Kurtul Kaptanoğlu ile eşi Yeşim Kaptanoğlu, kızları Lara Kaptanoğlu, torunu Gül Vardarlı ile eşi Nüvit Vardarlı ve oğulları Tan Vardarlı,  oda ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda yurttaş katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "180 bin metrekarelik Rekreasyon Alanı; Buca, Konak ve Bornova ilçelerinin birleştiği yerde bulunuyor. Yenilenen bu alan İzmir Körfezi'ne hakim kent terasıyla, çocuk oyun alanları, spor aktiviteleri ve dinlenme alanları ile başta bu üç ilçemiz olmak üzere tüm İzmirliler'in nefes alacağı, şehrimizin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak. Bu projeyle, şehrimize ikinci bir Kültürpark kurmuş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

    '25 MİLYONLUK YENİ YAŞAM ALANI'

    Rekreasyon alanındaki yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Tunç Soyer, "25 milyon 321 bin liralık yatırımla gerçekleştirdiğimiz yenileme projemizde, daha evvel parkın içerisinde bulunan 3 bin 150 ağacı koruma altına aldık ve alana 497 yeni ağaç diktik. İzmir'in Doğayla Uyumlu Yaşam Stratejisi kapsamında, rekreasyon alanımızda tümüyle Akdeniz'in ve İzmir bölgesinin doğasına uygun, fazla su istemeyen bitki türleri kullandık. Böylece iklim krizinin en can yakıcı sorunlarından biri olan kuraklıkla mücadele ediyoruz. Ekosistem bütünlüğünü yeniden güçlendirdiğimiz Yaşayan Parklar projemiz, kadim üretim havzalarını koruduğumuz, ortak yaşam odaklı ve doğadan öğrenmeyi benimseyen bütüncül bir bakışın ürünü. Behçet Uz Parkı'nı da bu anlayışla planladık ve uyguladık.  Biliyorum ki Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı tüm yönleriyle; doğa ile uyumlu yaşam vizyonumuza ve yeşil altyapı hedefimize çok değerli katkılar sağlayacak. Şehrimizin çevre mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımız için yepyeni bir nefes alma mekanı olacak" dedi.
     


    YORUMLAR

    • 1 Yorum
    • Durmuş Odabaşı
      2 yıl önce
      İzmir Kültürpark 400 dönüm... Yeni açılan park 180 dönüm ki, Kültürpark'ın yarısı bile değil... Böyye uydurma bir yüzey karşılaştırmasına gerek var mıydı? 180 dönüm de büyük bir alan...