İzmir Emniyet'inden 1000 gönüllü deprem bölgesine koştu

    KAHRAMANMARAŞ merkezli 2 büyük deprem sonrasında birçok arama kurtarma ekibi AFAD'ın koordinasyonunda çalışmalarını sürdürürken, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden yaklaşık 1000 gönüllü personel de deprem bölgesine yardım için koştu.

    İzmir Emniyet'inden 1000 gönüllü deprem bölgesine koştu
    14 Şubat 2023 - 14:18 - Güncelleme: 14 Şubat 2023 - 14:19

    Merkez üsleri Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 2 büyük depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanından afet bölgesine koşan gönüllüler arama kurtarma ve yardım faaliyetlerini sürdürüyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet, Bomba İmha ve İnceleme, Olay Yeri İnceleme ve Asayiş şube müdürlüklerine bağlı personellerin yanı sıra Polis Arama Kurtarma (PAK) ve bekçi ekiplerinden oluşan yaklaşık 1000 personel de deprem haberini alır almaz gönüllü olarak bölgeye sevk edildi.



    Memur kademesinden müdür kadrosuna kadar çeşitli rütbelerdeki personeller hem havayolu hem de karayoluyla Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Malatya illerine gönderildi. Ekiplerin, yine İzmir'den görevlendirilen 10 gönüllü emniyet müdürünün koordinasyonunda bir yandan arama kurtarma faaliyeti sürdürürken, bir yandan da gıda yardımı, enkaz kaldırılması, çadır ve konteyner kentlerin kurulumu, yağma faaliyetlerine karşı mücadele gibi çeşitli görevler yürüttükleri bildirildi. Ayrıca, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nce başlatılan seferberlik kapsamında bölgeye 22 TIR ve 4 kamyon gıda ve hijyen malzemesi gönderildiği öğrenildi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum