• Reklam

İzmir Ekonomi Üniversitesi, usta isimlerin hayatlarını kitap yaptı

TÜRKİYE'de içmimarlık alanındaki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken, projeleriyle bilim dünyasına ve birçok gence rehber olan Sadun Ersin, Önder Küçükerman ve Fikret Tan'ın hayatları kitap oldu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi, usta isimlerin hayatlarını kitap yaptı
25 Ağustos 2022 - 11:04 - Güncelleme: 25 Ağustos 2022 - 11:05

İzmir Ekonomi Üniversitesi, bilgi üretmenin yanı sıra akademik ve toplumsal yaşama değer katacak projeler geliştirmek hedefiyle geçtiğimiz yıl 'yayınevi' kurdu. İEÜ Yayınları, ilk olarak İzmir'deki ticaret hayatının gelişimini tarihsel evreleriyle anlatan 'Kervan Köprüsü' adlı kitabı çıkardı. İEÜ Yayınları'nın ikinci eseri ise, akademik dünyada ilgi gören 'Uygulamalı Sosyal Ağ Analizi' kitabı oldu. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İEÜ Yayınları, son olarak da çok özel bir 3'lü kitap serisini akademik dünyaya kazandırdı.

TİTİZ VE DETAYLI ÇALIŞMA

Eserler; İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Hasırcı, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Tuna Ultav, Ghent Üniversitesi Endüstri Sistemleri Mühendisliği ve Ürün Tasarımı Bölümü'nde araştırmacı olarak görevini sürdüren doktora adayı Melis Örnekoğlu Selçuk tarafından titiz ve detaylı bir çalışma sonucunda hayata geçirildi. Kitaplarda; Ersin, Küçükerman ve Tan'ın hayat hikayelerine, bugüne kadarki çalışmalarına ve kendilerini yakından tanıyan kişilerin görüşlerine yer verildi. 'Sözlü tarih' görüşmeleri, ayrıca sosyal medya platformlarından paylaşılacak filmlere de dönüştürüldü.

KİTAPLARIN DEVAMI GELECEK

İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Hasırcı, Türkiye'deki içmimarlık ve mobilya tarihinin aktörlerini konu eden kitaplar yazmaya devam edeceklerini söyledi. Ekip olarak, İEÜ Bilimsel Araştırma Projesi desteğiyle 'DATUMM: Dokümantasyon ve Arşivleme Türkiye'de Modern Mobilya (datumm.org)' ve 'Sözlü Tarihle Türkiye Mobilya ve İçmimarlık Tarihini Okumak' adlı çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Prof. Dr. Hasırcı, kitapların da bu projelerin devamı niteliğinde olduğunu aktardı. Prof. Dr. Hasırcı, "Sadun Ersin, Önder Küçükerman ve Fikret Tan, Türkiye'de tasarım ve içmimarlık alanında çok önemli çalışmalara imza atan, öncü projeler geliştiren, hepimizin büyük saygı duyduğu isimler. Onların hayatlarını, çalışmalarını, ülkemize kazandırdıkları değerleri konu alan kitaplar hazırlamak, bizleri çok mutlu etti. Kitaplarımızı, yayin.ieu.edu.tr adresinden ya da kitabevleri aracılığıyla satın almak mümkün" diye konuştu. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum