İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerine 'staj' imkanı sağlanacak

    İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin eğitim, staj yeri ve iş bulma olanaklarını geliştirmek amacıyla 3 firmayla iş birliği protokolü imzaladı.

    İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerine 'staj' imkanı sağlanacak
    30 Mart 2022 - 12:17 - Güncelleme: 30 Mart 2022 - 12:18

    İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin mezun olmadan önce iş dünyasına atılarak kendilerine yeni fırsatlar oluşturması hedefiyle gerçekleştirdiği iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda bir yazılım geliştirme platformu, turizm şirket ve bir mobilya firmasıyla iş birliği protokolü imzalandı. Farklı sektörler ve markalarla yapılan bu iş birlikleri sayesinde yaklaşık 300 öğrencinin, derslerde edindiği teorik bilgileri sahada uygulama imkanı bulacağı belirtildi. Sektörlerinin deneyimli isimleriyle tanışarak çevre edinecek öğrenciler, kendilerini farklı alanlarda geliştirme fırsatına kavuşacak. İş birliği kapsamında İEÜ'lü gençlere, staj konusunda da öncelik sağlanacak. Ayrıca iş birliği yapılan firmaların üst düzey yöneticileri, derslere konuk olacak ve üniversitede düzenlenecek söyleşi, panel gibi etkinliklere katılacak.

    ÖĞRENCİLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ

    İş birliği protokolü ile ilgili bilgi veren İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, üniversite-şehir bütünleşmesini etkili ve doğru şekilde uygulayarak öğrencilerinin önünü açtıklarını söyledi. Prof. Dr. Aşkar, "Üniversitemizde okuyan her öğrencimize güveniyor, onların geleceğe güvenle bakmasını sağlayacak adımlar atıyoruz. Üniversitelerin hedefleri olmalı, üniversiteler farklı sektörlerden firmalar ile iş birliği geliştirmeli. Üniversiteler, öğrencilerinin kampüs dışında da önde olmalarını sağlayacak, onlara yeni fırsat kapıları açacak birliktelikler sağlamalı. Üniversite olarak vizyonumuz tam da bunu kapsıyor. Meslek Yüksekokulumuzun gerçekleştirdiği iş birlikleri, üniversitemizin gücüne güç katan, vizyonumuz ve gelecek planlamalarımızla tam örtüşen adımlar oldu. Öğrencilerimizin, iş birliklerini en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum" dedi.

    YENİ BAŞARILARIN TEMELİNİ ATACAK

    İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder de yeni iş birliklerinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini söyledi. Meslek Yüksekokulu olarak Türkiye'ye örnek adımlar attıklarını belirten Önder, "Ülkemizce tanınan, kendi sektörlerinde birçok ilki hayata geçirmiş, çok değerli 3 marka ile iş birliği yaparak öğrencilerimize sunduğumuz imkanları geliştirdik. Bugüne kadar yaptığımız her iş birliği, gençlerimizin hayatına dokundu. Daha okurken iş bulan, stajyer olarak gittiği firmada kendine yer edinen, burada sağladığı bağlantılarla kendilerine bambaşka yol çizen öğrencilerimiz oldu. İnanıyorum ki, imzaladığımız 3 protokol, yeni başarıların da temelini atacak. Gençlerimiz, iş dünyasının talep ettiği nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayan bireyler olacak" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum