• Reklam

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde 'Cumhuriyet' coşkusu başladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ), Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kapsamındaki kutlamalar kampüste düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu'nun eşliğinde, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yanı sıra anaokulunda eğitim gören çocukların da katılımıyla yapılan yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde 'Cumhuriyet' coşkusu başladı
25 Ekim 2023 - 00:09 - Güncelleme: 25 Ekim 2023 - 00:09

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel bir kutlama programı hazırladı. Cumhuriyet coşkusunu tüm İzmirlilerle yaşamayı amaçlayan İEÜ'de kutlamalar, kampüste düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu'nun eşliğinde, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yanı sıra anaokulunda eğitim gören çocukların da katılımıyla yapılan yürüyüşte renkli görüntüler oluştu.

Ellerine Türk bayraklarını alarak kampüs içinde tur atan İzmir Ekonomililer, bandonun çaldığı marşlara hep bir ağızdan eşlik etti. Beyaz Köşk Anaokulu'ndaki çocuklardan oluşan 29 Ekim Korosu, Cumhuriyet şarkılarını seslendirirken, Halk Dansları Kulübü'nün şovlarıyla coşku ve heyecan gün boyunca devam etti.  İEÜ, çeşitli etkinliklerle 8 Kasım'a kadar Cumhuriyet kutlamaları kapsamında, 25-29 Ekim tarihlerinde Konak'ta 'Atatürk Fotoğrafları Sergisi' açılacak.

KONSERLER DÜZENLENECEK

Kutlamalar kapsamında Grup Turuncu, 26 Ekim Perşembe günü saat 16.00'da Konak Meydanı'nda, 27 Ekim Cuma günü Sirius Quintet Orkestrası saat 20.00'de İEÜ Konferans Salonu'nda konser verecek. Etkinlik, halkın katılımına açık ve ücretsiz olacak.Sanatçı Pınar Ayhan ise Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kapsamında 7-8 Kasım'da 'Orada Duruverseydi Zaman' adlı müzikal belgeselde, İEÜ mensuplarıyla buluşacak.

'CUMHURİYETİMİZİ YAŞATARAK DAHA İLERİYE TAŞIYACAK OLAN GENÇLERİMİZDİR'

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Cumhuriyet coşkusunu kampüs geneline yaydıklarını belirtip, "Bağımsızlığımızın simgesi, aydınlık yarınlarımızın güvencesi olan Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutluyorum. Vatanımızın bağımsızlığı için mücadele veren başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle, saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına tanıklık ettiğimiz için çok şanslı ve heyecanlıyız. Cumhuriyetimizi yaşatarak daha ileriye taşıyacak olan gençlerimizdir. Hep birlikte Cumhuriyet'i doyasıya kutlayacağız. Ata'mızın fikirlerinden ve ideallerinden güç alarak ülkemizi daha ileriye götürmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum