İzmir'e, yılın ilk kruvaziyer gemisi geldi

    İZMİR'e 2023 yılının ilk kruvaziyer gemisi bugün geldi. 157 yolcu ve 292 personeliyle TCDD İzmir Alsancak Limanı'na demirleyen kruvaziyer gemisi 'The World'ün 22 Mart akşamı İstanbul'a hareket edeceği bildirildi.

    İzmir'e, yılın ilk kruvaziyer gemisi geldi
    20 Mart 2023 - 12:54 - Güncelleme: 20 Mart 2023 - 12:55

    Kruvaziyer turizmi konusunda 2004 yılından 2015 yılına kadar iyi bir gelişim gösteren ancak 2016'dan sonra ilk kez geçen yıl kruvaziyer gemisi ağırlayan TCDD İzmir Alsancak Limanı, 2023 yılı için 22 kruvaziyer gemisi rezervasyon yaptırdı. Rezervasyon yaptıran gemilerden ilki bugün saat 10.30'da İzmir'e geldi.  'The World' isimli kruvaziyer gemisi 157 yolcu ve 292 personeliyle TCDD İzmir Alsancak Limanı'na demirledi. Geminin, 2 gün boyunca TCDD İzmir Alsancak Limanı'nda kalacağı bildirildi. Gemiden inen turistler, kentte alışveriş yapma ve turistik yerlerini dolaşma fırsatı bulacak. Kruvaziyer gemisi, 22 Mart'ta saat 22.00'da İstanbul'a hareket etmek üzere limandan ayrılacağı belirtildi.

    REZİDANS GEMİ

    İzmir'e gelen geminin rezidans gemi özelliğinde olduğunu belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, "2023'ün ilk gemisi ve İzmir için oldukça önemli. Buna bir 'rezidans gemi' diyebiliriz. Bir devremülk gibi çalışan bir gemi ve her kabinin bir sahibi var. Yani hiç durmadan devamlı geziyorlar. Bizden önce Alanya, Marmaris, Rodos'a gittiler. Bölgedeki limanları dolaşmaya devam ediyorlar ve son olarak İzmir'e uğradı. Biz de böylece sezona başlamış olduk. Bu gemide 157 yolcu var ama yolcular kaliteli yolcular. Türkiye turizminde daha nitelikli yolculara ihtiyacımız var" dedi.

    'İZMİR'DEKİ ARTIŞ DEVAM EDECEK'

    Kruvaziyer gemi sektörünün her sene yaklaşık yüzde 10 arttığını ancak pandemide neredeyse sıfıra kadar indiklerini dile getiren Yusuf Öztürk, "Pandemiden hemen sonra yüzde 22'lik artışlar oldu. İzmir limanına bugünden 22 rezervasyon var. 22 az gibi gelebilir. Ancak, kaç hattın seferi diye baktığımızda neredeyse 5-6 hattın gemilerinin sayısı 22. Yani yarın bir gün İzmir, çok daha fazla gemiye hitap edebilecek bir noktada olacak. Bunlar yapılan çalışmaların sonucunda oldu. İzmir üzerindeki toprağı attı, şimdi koşma zamanı. Avrupa'nın 4 sene üst üste en iyi destinasyonu seçilen bir İzmir'den bahsediyoruz. İzmir'deki artış devam edecektir" diye konuştu.

    22 GEMİ GELECEK

    İzmir'e 2023 yılı içerisinde The World'ün yanı sıra Costa Fortuna, Seven Seas Splendor, Norwegian Jade, Marina, Europa, Seabourn Encore, Vista, Seven Seas Mariner, Sirena, Symphony, Nautica, Seven Seas Voyager, Seven Seas Navigator, Riviera, Norwegian Dawn, Costa Deliziosa, Celestyal Crystal gemilerin de TCDD İzmir Alsancak Limanı'na rotalarını çevireceği bildirildi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum