İzmir'e 76 milyon liralık döküm yatırımı

    Folkart başta olmak üzere İzmir’de çok sayıda yatırımı bulunan Sancak Ailesi’ne ait Saya Grup’a bağlı Volt Elektrik Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi firması Kemalpaşa’da motor üretimine yönelik döküm parça tesisi açmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru yaptı. 76 milyon TL’yi bulacak olan yatırımda Bakanlık Çevre, Etki ve Değerlendirme (ÇED) süreci başlattı.

    İzmir'e 76 milyon liralık döküm yatırımı
    28 Ekim 2022 - 13:33
    Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Hamit Sancak’ın yaptığı Volt Elektrik Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Kemalpaşa’da 76 milyon TL’lik üretim tesisi yapmak için harekete geçti.

    Kemalpaşa OSB’de motor üretimine yönelik döküm parça üretimi yapacak olan tesis için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru yapan firmaya olumlu dönüş yapıldı. ÇED süreci başlatılan projede tehlikesiz atık geri kazanım (5.644,8 Ton/Yıl), pik sfero döküm parça imalatı (Ergitme Kapasitesi: 16.800 Ton/Yıl) ve bronz savurma döküm parça imalatı (Ergitme Kapasitesi: 1.260 Ton/Yıl) yapılması planlanıyor.

    Başvuru dosyasında yapılacak tesis alanın yarısının Akif Duygu’ya ait Manes Demir Ürünleri Tic. Ve San. Ltd. Şti. olduğu ve firma ile Volt Elektrik ile Akif Duygu arasında kira sözleşmesi yapıldığı aktarıldı.

    2025’TE TAMAMEN FAALİYETE GEÇECEK
    2025 yılında tamamen faaliyete geçmesi beklenen proje ile ilgili yapılan açıklamada “Projenin amacı, çeşitli güçlerde elektrik motorları üreterek ülkemizin bu konudaki ihtiyacını karşılayıp, yurt içi-yurt dışı pazarlarda satış yaparak ülke ekonomisine katkı sağlanmaktır. İlgili parselde elektrik motoru üretimine yönelik döküm parça imalatı yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum