• Reklam

İzmir'e 4. serbest bölge Menemen'de kurulacak

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de bugün yayımlanan kararda, İzmir'in 4'üncü, Menemen'in 2'nci serbest bölge kurulacağı duyuruldu. Menemen Serbest Bölgesi adıyla 1 milyon 501 bin 130 metrekarelik alan üzerine kurulacak olan yeni serbest bölgenin 15 bin kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor.

İzmir'e 4. serbest bölge Menemen'de kurulacak
30 Ekim 2022 - 15:14 - Güncelleme: 30 Ekim 2022 - 15:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, İzmir'e yeni bir serbest bölge kazandırılacağı duyuruldu. Menemen'in Maltepe Mahallesi'nde yapılacak olan Menemen Serbest Bölgesi, Gaziemir ilçesindeki Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ), Menemen ilçesindeki İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) ve Bergama ilçesinde yapımı devam eden Batı Anadolu Serbest Bölgesi sonrasında İzmir'in 4'üncü serbest bölgesi olacak. 1 milyon 501 bin 130 metrekarelik alan üzerine kurulacak Menemen'in 2'nci serbest bölgesinin 15 bin kişiye de istihdam imkanı sağlaması bekleniyor.

'KENTİMİZE KATMA DEĞER KATACAK'

Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Menemen ilçemizde kurulacak olan Menemen Serbest Bölgesi kararı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Kentimize katma değer katacak bu gelişmenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

'15 BİN KİŞİYE İSTİHDAM İMKANI SAĞLAYACAK'

Sosyal medyadan açıklama yapan Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan ise "Uzun zamandır görüşmelerini sürdürdüğümüz en önemli ihtiyaçlarımızdan birisi olan 2. Menemen Serbest Bölgesi talebimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak 30 Ekim 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu önemli kazanımda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, arkamızda her zaman dağ gibi duran Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ'a, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş'a, İzmir milletvekillerimiz ve İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli'ye teşekkürlerimi arz ediyorum. 1 milyon 501 bin 130 metrekarelik alan üzerine kurulacak olan bu serbest bölge ilçemize önemli katma değerlerin yanında yaklaşık 15 bin kişiye de istihdam imkanı sağlayacak. Bu 29 Ekim armağanı niteliğindeki gelişmenin tüm hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum