İzmir'den Türkiye'ye 'çevreci' yarışma

    İZMİR Üniversiteleri Platformu (İÜP), gençlerdeki farkındalığı artırmak ve yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlamak amacıyla Türkiye geneline açık bir proje yarışması düzenleme kararı aldı. 'Üniversitemde sürdürülebilirlikle ilgili neler yapılabilir' temasıyla hayata geçirilecek yarışmada, gençler 'çevre dostu' en iyi projeyi hazırlamak için mücadele edecek.

    İzmir'den Türkiye'ye 'çevreci' yarışma
    17 Kasım 2022 - 14:09 - Güncelleme: 17 Kasım 2022 - 14:10

    İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) yürütücülüğünde çalışmalarını sürdüren İÜP, 5'inci Yürütme Kurulu Toplantısı'nı, kent genelindeki yükseköğretim kurumlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıda, gençlerdeki farkındalığı artırmak ve yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlamak amacıyla 'Üniversitemde sürdürülebilirlikle ilgili neler yapılabilir' temasıyla Türkiye geneline açık bir proje yarışması düzenlenmesi kararı alındı. Gençler, kampüste hayata geçirilmesini istedikleri çevreci fikirleri projeye aktararak üniversitelere de rol model olmak için mücadele edecek. Son başvuru tarihi 12 Aralık olarak belirlenen yarışmada, dereceye giren öğrenciler için İzmir'de ödül töreni de düzenlenecek. Yarışmaya katılmak isteyenler; proje görselleri ve bilgilerle birlikte '[email protected]' adresi üzerinden başvuruda bulunabilecek. Yarışmaya ilişkin detaylar, İÜP ve İzmir'deki yükseköğretim kurumlarının sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

    CUMHURİYET ŞÖLENİ HER YIL YAPILACAK

    İEÜ'nün ev sahipliğindeki toplantıda, sürdürülebilirlik konusunda yapılacak çalışmaların yanı sıra birçok önemli karar daha alındı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bu yıl özel bir şölenle kutlayan İÜP, bu şöleni geleneksel hale getirerek dönem yürütücüsü olan üniversitenin koordinasyonunda her yıl düzenli gerçekleştirecek. Yenilenebilir enerji ve yeşil mutabakat konusunda çevrim içi konferanslar düzenlenecek ve bu etkinlikler platformun web adresinde duyurulacak. Ayrıca İZFAŞ Eğitim Fuarı'na katılmak için de her üniversite bağımsız olarak başvuruda bulunacak.

    GENÇLERDEKİ HASSASİYET ARTMALI

    İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, 'Sürdürülebilirlik ve Yeşil Mutabakat' temasıyla yıl boyunca birçok etkinlik gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek bunu bir de yarışma ile taçlandırmak istediklerini söyledi. Platform olarak ilk kez böyle bir yarışma düzenleyeceklerini belirten Prof. Dr. Aşkar, "Çevreci politikalar, dünyadaki birçok ülkede birincil öncelik olarak görülüyor. Yaşanabilir, daha sağlıklı bir dünya için bu konuda hepimize görevler düşüyor. Dünya genelinde kaynaklar azalıyor, insan nüfusu artıyor. Küresel ısınmaya bağlı oluşan iklim değişikliğini de hesaba katarsak, herkesin bireysel olarak özenli davranması gerektiğini söyleyebiliriz. Bunun için de geleceğin sahibi olan gençlerimizde farkındalığı artırmalı, onların sürdürülebilirlik ve çevre konusuna daha hassas bakmalarını sağlamalıyız. Yarışmamızı da bu amaçla gerçekleştireceğiz. Gençlerimizden çok iyi fikirler geleceğini düşünüyor, projeleri görmeyi heyecanla bekliyorum" dedi. (DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum