İzmir'den deprem bölgesine konteynerden anasınıfı, banyo ve tuvalet

    İZMİR'in Konak ilçesindeki bir meslek lisesinde öğretmen ve öğrenciler depremzedeler için seferber olup, anasınıfı için mobilya ve konteynerden banyo, tuvalet ve anasınıfı için mobilya üretiyor. Okul Müdürü Bilgehan Kurt Cebe, "Katkı sağlamak için çalışıyoruz. Malzeme geldiği sürece üretimimiz sürecek" dedi.

    İzmir'den deprem bölgesine konteynerden anasınıfı, banyo ve tuvalet
    24 Şubat 2023 - 11:09 - Güncelleme: 24 Şubat 2023 - 11:13

    Türkiye'nin Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. Depremzedelere yardım için halk seferber oldu. Depremzedelerin gıda, çadır, ısıtıcı ve çocuk bezi gibi temel ihtiyaç malzemelerinin karşılanması için çalışmalar sürerken, İzmir'de Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmen ve öğrencileri ise konteynerlerden tuvalet, banyo ve anasınıfı ile mobilya üretimi yapıyor. Depremin ilk anından itibaren harekete geçtiklerini belirten Okul Müdürü Bilgehan Kurt Cebe, "Öğretmenlerle bir araya geldik. Ege Bölge Sanayi Odası'nın kendi iştirakindeki firmaların kullandığı konteynerleri, afetzedelerin hizmetinde kullanılmak üzere tuvalet, banyo ya da anaokuluna dönüştürüp, dönüştüremeyeceğimiz soruldu. Yapabileceğimizi belirtip, heyecanla işe başladık. İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Mücahit Yentür'ün onay ve desteğiyle başladık" ifadelerini kullandı. 



    'MALZEME GELDİĞİ SÜRECE ÜRETİMİMİZ SÜRECEK'

    Cebe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaptığımız ilk ürünlerden anasınıfını, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdik. Hatay'daki çadır kente ise tuvalet ve banyodan oluşan konteynerleri gönderdik. Şu an konteynerlerden anasınıfı, banyo ve tuvalet üretimimiz sürüyor. Biz burada depremzede vatandaşlarımızın acılarını ekranlardan gördüğümüz kadar biliyoruz. Ancak hepimizin orada akrabası, arkadaşı var. Devletimiz ilk dakikadan beri orada müdahale ediyor. Katkı sağlamak için çalışıyoruz. Malzeme geldiği sürece üretimimiz sürecek. Ayrıca anasınıfı için mobilyalarını da kendimiz üretiyoruz. Öğretmenlerimizi arasında yaptığımız kampanyayla topladığımız oyuncak ve kırtasiye malzemelerini de anasınıfıyla gönderiyoruz."



    'ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPIYORUZ'

    Tesisat Teknolojisi Alan Şefi Serhan Karanfil ise "Bölgedeki yaralı ve mağdur vatandaşlarımız için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Toplantı yapıp organize olduk. Gelen konteynerlerle üretime başladık. Depremden sonra ilk düşündüğüm, oraya gidip, neler yapabileceğim olmuştu. Bu organizasyon çıkınca tatil, yağmur çamur demeyip çalışmaya başladık. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.
    Konteynerden yapılar için depremzedeler için üretime katılan öğrencilerden 11'inci sınıf öğrencisi Özkan Can Konyalı (16), "İnşallah yaptıklarımız ürünleri güzel güzel kullanırlar" dedi.



    11'inci sınıf öğrencisi Yağmur Berfin Yılmaz (17), "Çok üzüldük. Kimse istemezdi böyle olsun. Birçok kişi her şeyini kaybetti. Çoluğunu çocuğunu malını kaybetti. İhtiyaçları görülecek. İnşallah her şey güzel olur" diye konuştu.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum