İzmir Demokrasi Üniversitesi ilaç üretecek

    İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in hedefleri arasında ilaç geliştirebilen ve yapay zeka alanında öncü üniversite olarak akademik çalışmalarına devam etme hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

    İzmir Demokrasi Üniversitesi ilaç üretecek
    01 Aralık 2021 - 16:15
    İzmir’in en genç devlet üniversitesi olan İzmir Demokrasi Üniversitesi 10 Fakülte, 3 Enstitü ve 3 Yüksekokul bünyesinde bulunan 100 programı ve 17 araştırma merkezi olan bir üniversite olarak akademik çalışmalarına devam ediyor. 

    Rektör Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’ in akademik eğitim ve öğretim faaliyetlerine verdiği önemin bir sonucu olarak İzmir Demokrasi Üniversitesi bölüm ve programlardaki doluluk oranının en yüksek olduğu üniversiteler arasında yer almaktadır. 17 araştırma merkezini bünyesinde bulunduran, eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini önceleyen İzmir Demokrasi Üniversitesi, Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper tarafından belirlenen ‘Araştırma Üniversitesi’ olma hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.



    Yapay Zekâ Alanında Öncü Üniversite

    Dünyadaki teknolojik gelişmeler, tüm sektörlerin ve iş olanaklarının yapay zekâ ve veri analitiğine yönelmesini zorunlu hale getirmiştir” diyen Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, “  İzmir’in ilk “Yapay Zekâ ve Veri Analitiği Uygulama ve Araştırma Merkezi” İzmir Demokrasi Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. Tıp ve mühendislik alanlarının ara kesitinde faaliyet gösteren Merkezin önemi, küresel salgın sürecinde çok daha belirgin hale gelmiştir. Bu kapsamda, tüm eğitim ve öğretim süreçlerinin desteklenmesine yönelik arttırılmış gerçeklik uygulamalarına dayalı içerik hazırlanması ile araç ve yöntemlerinin geliştirilmesinin yanında yapay zekaya dayalı radyoloji çalışmalarının yapılması ve uygulamaya geçirilebilecek ürünlere dönüştürülmesi ile Üniversitemizin bölgesel etkinliğinin arttırılması hedeflenmektedir” dedi 



    İlaç Geliştirebilen Üniversite

    Prof. Dr. Tunçsiper özellikle COVID-19 salgınının küresel düzeydeki etkisi göz önünde bulundurularak İzmir’de faaliyet gösteren üniversiteler ile imzalanan protokoller çerçevesinde sürdürülen ilaç geliştirme ve farmakokinetik çalışmalarını bir adım ileriye taşıyabilmek ve çevre sorunları ile iklim krizinin tetikleyebileceği gelecek salgınlara hazırlıklı olabilmek için İzmir Demokrasi Üniversitesi, İlaç Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulmasını hedeflerinin arasında olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tunçsiper ilaç üretebiliyor olmak en büyük hedeflerimiz arasındadır” dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum