İzmir'deki Özel Liseler ve Fiyatları

    İzmir, Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehridir. Kalabalık nüfus sebebiyle şehirde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yoğun bir talep bulunmaktadır. Bu yoğun talebi karşılamak adına İzmir liseleri de sayıca çoktur. İzmir’de bulunan liseler özel lise ve devlet liseleri şeklindedir.

    İzmir'deki Özel Liseler ve Fiyatları
    02 Eylül 2022 - 14:55
    İzmir'deki Özel Liseler ve Fiyatları

    İzmir, Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehridir. Kalabalık nüfus sebebiyle şehirde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yoğun bir talep bulunmaktadır. Bu yoğun talebi karşılamak adına İzmir liseleri de sayıca çoktur. İzmir’de bulunan liseler özel lise ve devlet liseleri şeklindedir. Bu liseler, alanında en iyisi olmak adına çabalamakta ve çok sayıda seçeneğin de bulunması ailelerin öğrencileri için en uygun liseyi tercih etmeleri konusunda elini güçlendirmektedir. İzmir’de çok sayıda kurumun bulunması sebebiyle her puana uygun lise bulunmaktadır. İzmir liseleri taban puanları geniş bir aralıkta yer almaktadır. 350 puanla öğrenci kabul eden liselerin yanında taban puanını daha yüksek tutup 470 puanla öğrenci kabul eden liseler bulunmaktadır.

    İzmir’deki en iyi devlet liseleri yüksek taban puanlarla öğrenci kabul etmektedir. İzmir Atatürk Lisesi, İzmir Fen Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi bu liselerdendir. İzmir’de bulunan çoğu fen lisesi yüksek puanlarla öğrenci kabul etmektedir. Bu okulların bir kısmı çevredeki küçük şehirlerden de öğrenci kabul etmektedir. Bu nedenle İzmir liseleri yatılı eğitim imkanı da sunmakta ve bünyelerinde yurt hizmeti vermektedir. İzmir özel liseleri ise çoğunlukla kolej bünyesinde hizmet vermekte olan özel liseler olsa da butik yapıda hizmet vermekte olan özel liseler de bulunmaktadır. Kolej bünyesinde hizmet veren liseler çoğunlukla uzun zamandır eğitim vermekte olan, İzmir’deki en iyi kolejler olarak bilinen kolejlerin bünyesinde eğitim veren liselerdir. İzmir özel lise taban puanları liselerin öğrencilere sağladığı imkanlara, sahip olduğu fiziksel şartlara, bünyesinde bağlı bulunduğu kolejlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. İzmir özel lise fiyatları da aynı şekilde özel liselerin öğrencilere sağladığı her türlü imkana bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Çok sayıda özel lise öğrencilerin liseye giriş sınavlarında gösterdikleri başarı doğrultusunda öğrencilerine çeşitli yüzdelerde burs ve indirim imkanı sağlamaktadır. Ayrıca özel liselerin bir kısmı kendi bünyelerinde ekstra bir sınav düzenlemekte ve bu sınavdaki başarıları doğrultusunda öğrencilere indirim ve burs imkanı sağlamaktadır.

    İzmir’deki liseler merkezi sınavla ve yerel yerleştirmeyle öğrenci kabul etmektedir. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara sınavsız liseler de denilmektedir. İzmir’de sınavsız öğrenci kabul eden liseler bulunmaktadır. İzmir’de yerel yerleştirmeyle öğrenci alan liseler öğrencilerini OBP üzerinden değerlendirerek kabul etmektedir. OBP, ortaokul başarı puanıdır ve öğrencilerin ortaokul dönemlerinde gösterdikleri başarı doğrultusunda belirlenmektedir. Merkezi sınavlara girmek istemeyen öğrenciler İzmir’de OBP ile öğrenci kabul eden liseler arasından tercih yapabilmektedir.

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum