• Reklam

İzmir'deki iki kulübün stat kavgası Erdoğan'ın programına yansıdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü açılışını yapacağı Alsancak Stadı ile ilgili kriz çıktı. Altay-Altınordu arasında kullanım hakkı nedeniyle uzun zamandır tartışma konusu olan stadın açılışı Erdoğan’ın taslak programından çıkartıldı.

İzmir'deki iki kulübün stat kavgası Erdoğan'ın programına yansıdı
24 Kasım 2021 - 22:35

2014’te depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ve 2015’te yıkılan Alsancak Stadı’nın yapımı tamamlandı. Ancak stadın Altay’ın mu yoksa Altınordu’nun mu olacağı büyük bir tartışma konusu oldu.  

ERDOĞAN'IN TASLAK PROGRAMINDAN ÇIKARILDI

Cuma günü kente gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Menemen’de mitingde Alsancak Stadı’nın açılışını yapacağı açıklanmıştı ancak bu açılış Erdoğan’ın taslak programından çıkarıldı. Bunun arkasından ise büyük bir kriz çıktı.

ALTAY BASTIRIYOR

Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Teknik Direktör Mustafa Denizli son kiracı olarak stadın Altay’a verilmesini konusunda oldukça ısrarlı olduğu öğrenildi. Altay yöneticilerinin Erdoğan’ın açılışı yaparken, “Altay Alsancak Stadı” ifadesini kullanmasını istediği öğrenildi. Altınordu tarafı da kendi isimlerinin yer alması için girişimde bulundu.

PARTİ YÖNETİCİLERİ DEVREYE GİRDİ

Bu isim krizi üzerine AK Parti yöneticileri devreye girdi. Ancak şuan için sonuç alınamadı. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın yarın Altay ca Altınordu Başkanlarıyla bir araya geleceği ifade edildi.

ERDOĞAN STADA GİDEBİLİR

Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; krizin çözülmesi durumunda Erdoğan’ın Alsancak Stadına giderek incelemelerde bulunacağı ve resmi açılışı yapacağı bildirildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum