İzmir'de yüksek kesimlerde kar yağışı

    İzmir, salı gününden bu yana kuvvetli sağanak yağış ve fırtınalı rüzgarın etkisi altında. Dün akşam saatlerinde yer yer kar ve karla karışık yağmurun gözlemlendiği İzmir'de hava nasıl olacak? İşte ayrıntılar...

    İzmir'de yüksek kesimlerde kar yağışı
    15 Ocak 2021 - 18:54

    EGE BÖLGESİNDE HAVA
    Meteoroloji Genel Müdürlüğünden elde edilen bilgilere göre Türkiye'nin Ege bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Bölge genelinin aralıklı yağışlı olacağı tahmin edilen İzmir'de yağışların, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde poyraz ve karayel şeklinde esecek rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/sa) olması bekleniyor.

    İZMİR HAVA DURUMU
    İzmir'in komşu ilçelerinde Çanakkale ve Bursa'da kar yağışlarının etkili olurken, kar yağışına hasret İzmir'de dün akşam saatlerinde sadece yüksek kesimlerde kar, şehir merkezlerinde ise karla karışık yağmur şeklinde görüldü. Meteoroloji İzmir'in kuzey kesimlerinde kar yağışlarının öğle saatlerine kadar etkili olacağını tahmin ediyor.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü İzmir'de bugün havanın parçalı ve çok bulutlu olmasını bekliyor. Öğle saatlerine kadar Aydın il genelinde, İzmir'in kıyı kesimleri ile Manisa'nın batı kesimlerinde yağmur etkili olması beklenirken, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere yağışlar tahmin ediliyor.

    İzmir'in kuzey ve iç kesimlerindeki kar yağışlarının da öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmaya (10-20 cm) devam etmesi beklenmektedir.

    Hava sıcaklığının düşmeye devam ettiği İzmir'in güney kesimlerde 1 ila 3 derece, kuzey kesimlerde ise 3 ila 5 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

    İZMİRLİLER BUZLANMAYA DİKKAT! 
    Meteoroloji dün gece saatlerinden itibaren Çanakkale'nin iç kesimleri ile Balıkesir çevrelerinde başlayan kar yağışlarının İzmir'in kuzey ve iç kesimlerinde öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmaya devam etmesi (10-20 cm) bekliyor. Meteoroloji vatandaşları oluşması muhtemel risklere (buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor.

    İZMİR'İN İLÇELERİNDE HAVA
    Bergama, Beydağ, Kınık, Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde hava öğle saatlerine kadar aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Diğer ilçelerde ise çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum