Karamanlılar 'Arabaşı ve kaynaşma' gecesinde İzmir ve çevresinden gelen Kahramanlılar hemşerileri ile bir araya geldiler.

Arabaşı Kaynaşma gecesine İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı, Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Yrd. Şükrü Sabah, KONFED-KONVAK Gnl.Bşk. İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu Gnl.Bşk.(İSTÖP) Karabağlar Bld. Meclis üyesi Mehmet Aydoğan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Atıf Peynirci, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Emekli başsavcısı Celal Kocabaş, Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doğan Uyusal, Araştırmacı Yazar Şerfattin Güç ve bir çok bürokrat, asker, iş adamı ve Karamanlılar katıldı.

Gecede konuşan Dernek Başkanı Yüksel Köküş: "Geceye katılanlara Yunus Emre’nin Gelin tanış olalım İşi kolay kılalım sevelim sevilelim Dünya kimseye kalmaz. Sözüne uyarak buraya kadar geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. 2023 yılında Karamandan İzmir'e gelen ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinden 24 kişiye burs sağladık. 2024 yılında ise bu sayı 34 kişiye ulaştı şuan itibariyle başvuruların daha fazla olduğunu buradan bildirmek isterim. Ancak bütçe itibariyle anca yetişebildiliyoruz. Çeşitli siyasi platformlarda talepler gelmesine rağmen dernek olarak hiçbir siyasetçiyi davet etmedik ve biz siyaset üstü bir derneğiz.

Daha fazla birlik beraberlik ruhunu genişletme adına tüm görüşlere ve önerilere açık olduğumuzu buradan ifade etmek isteriz. İleriki dönemlerde daha çok hemşerilerimizle beraber olmak için başka organizasyonlarda tekrar beraber olmak için yönetim olarak çok çalışacağız. Ayrıca geceye emeği geçen özellikle eski başkan ve şimdiki başkan yardımcımız Azizi Bilgin Bey’in haftalardır tüm hemşerilerimizle birebir telefonla irtibat kurarak katılımını sağlamaya çalışmasından dolayı bir kez daha teşekkür ettiğimi buradan bildirmek isterim.

Dernek Başkanı Yüksel Köküş konuşmasına Yunus Emre'den bir dizeyle son verdi:
"Rabbim bizlere iyiliğimiz kadar taşlanmayı Merhametimiz kadar dışlanmayı
ve kulluğumuz kadar da sınanmayı nasip etsin"

İzmir'de yaşayan Karamanlılar "Arabaşı" gecesinde buluştu
İzmir Karamanlılar Derneği tarafından Kaynaşma amacıyla düzenlenen 'Arabaşı' gecesinde İzmir ve çevresinden gelen Karamanlılar hemşerileri ile bir araya geldiler.
Yayınlanma :
19.02.2024 14:57
Güncelleme :
19.02.2024 18:17
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: