Ödemiş'in yastıklar ABD'de 192 dolara satılıyor

    Ödemiş ilçesinde yer alan Halk Eğitim Merkezi'nde açılan dokuma kurslarında, Ödemişli kadınların ellerinden çıkan kumaşlar tasarımcılar tarafından keşfedilince kumaşların ünü, Amerika'ya kadar uzandı. Kumaşlardan üretilen yastıklar, Atlanta ve Dallas şehirlerinde 170-192 dolara satışa sunuluyor.

    Ödemiş'in yastıklar ABD'de 192 dolara satılıyor
    20 Aralık 2022 - 10:14 - Güncelleme: 20 Aralık 2022 - 10:18

    İzmir'in Ödemiş ilçesinde geleneksel el dokuması ve ipekli dokuma yeniden hayat buldu. Ödemiş Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan çalışmalarda üç adet 'El Dokuma Atölyesi' hayata geçirildi. Ödemiş ve çevresinde oldukça eski tarihlere dayanan ve yörenin önemli bir kültür hazinesi haline gelen ipek dokumacılığını tekrar canlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Ödemiş Kaymakamlığı ve Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi koordinesinde geliştirilen projeler ile el dokuma atölyeleri kurularak pamuklu dokuma ve ipekli dokuma kursları başlatıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu kurslarda Ödemişli kadınlar tarafından dokuması gerçekleştirilen ipek ve pamuk kumaşlardan hem geleneksel hem de modern stile uygun tekstil ürünleri üretildi. Ödemişli kadınların ellerinden çıkan kumaşlar tasarımcılar tarafından keşfedilince kumaşların ünü, Amerika'ya kadar uzandı. Kumaşlardan üretilen yastıklar, Atlanta ve Dallas şehirlerinde 170-192 dolara satışa sunuluyor.

    'EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER'

    Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, "Ödemiş ilçemizde yüzyıllardır devam eden geleneksel el sanatlarını canlandırmak ve halk eğitim bünyesinde açtığımız kurslarla kursiyerlerimizi yetiştirmek ve onlara ekonomik katkı sağlamak amacıyla, geçtiğimiz iki yıl boyunca, ilçemizin çeşitli yerlerinde geleneksel ipek dokuma, pamuklu dokuma ve diğer el sanatlarını içeren çok sayıda kurs faaliyeti gerçekleştirdik. Kurslarımız halen devam etmektedir, kurslarımızda eğitim gören kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ürünlerini değerlendirebilmek amacıyla ilçemiz 'Birgi El Sanatları Evini' hayata geçirdik. Ortaya çıkan ürünlerimizi burada vatandaşlarımızla buluşturmayı hedefledik. Hem geleneksel el sanatlarımızın yaygınlaştırılması hem kursiyerlerimizin bir veya birkaç el sanatı dalında kendilerini geliştirmesi hem de aile bütçesine katkı sağlaması açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum