• Reklam

İzmir'de üretilen battaniyeler depremzedeleri ısıtacak

İZMİR'in Bornova ilçesindeki bir lisede öğretmen ve öğrenciler seferber oldu. Okulda bir araya gelen gönüllüler, soğuk havanın etkili olduğu deprem bölgesine ulaştırmak üzere termal kumaşlardan battaniye üretimine başladı. İzmir'de hizmet veren 30 Halk Eğitim Merkezi gönüllüleri ise depremzedeler için atkı, eldiven, bere ve içlik örüp, deprem bölgesine göndermeyi sürdürüyor.

İzmir'de üretilen battaniyeler depremzedeleri ısıtacak
10 Şubat 2023 - 16:05 - Güncelleme: 10 Şubat 2023 - 16:06

Türkiye'nin Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. Yıkımlara, ölüm ve yaralanmalara yol açan depremler sonrası bölgelerde arama- kurtarma çalışmaları ise sürdürülüyor. Afetten kurtulan depremzedelere yardım için ise halk seferber oldu. İzmir'de ise Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğretmenleri, emekli öğretmen ve öğrencilerin de dahil olduğu çalışmalarla okulu tekstil atölyesine dönüştürdü. Depremzedeler için gönüllülerin desteğiyle alınan yanmaz özelliğe sahip kumaşlardan  battaniye üretimine başlandı. Günde 400 adet battaniye paketlenip, depremzedelere ulaştırılmak üzere yetkililere teslim ediliyor. Moda Tasarım Öğretmeni Rabia Ertuğrul, "Çoluk çocuk tüm velilerimiz, duyan herkes geldi. Malzemeyi temin etmekte biraz güçlük çektik ama desteklerle hemen organize olup günlük 400 adet üretime başladık. Elimizden geldiğince daha çok üretmeye devam edeceğiz" dedi.
Kapalı atölyenin kısa sürede açıldığını ve destek çalışmalarına başlandığını dile getiren Okul Müdürü Adnan Uçar, "Atölyemiz kapalıydı. Kısa sürede açtık. Termal kumaş olan wellsoft'u tercih ettik. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu kumaşı temin ettiğimiz sürece sonuna kadar bu battaniye üretmeye devam edeceğiz. Malzeme konusunda destek olunmasını istiyoruz. Bu battaniyelerle oradakileri bir nebze ısıtabilirsek ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.



Eşi Çetin Taner ve 10 yaşındaki ikiz kızları Yaren ve Dicle ile çalışmalara destek vermeye gelen Matematik Öğretmeni Eylem Taner ise "Hep birlikte buradayız. Oradaki insanlara ne kadar destek olabilirsek iyi. Elimizden geleni yapıyoruz. 3 gündür buradayız. Çok üzgünüz. Keşke daha fazlasını yapabilsek" dedi. Kızları Yaren ve Dicle ise depremzedelerin üşümemesi için battaniye ürettiklerini dile getirdi.
Çocuk gelişim bölümü 12. sınıf öğrencisi Tuğçe Bilge (18) de "Depremzedelere yardımcı olmak için buradayım. Duyunca hemen yardıma koştum. Yardıma ihtiyacı olan kişiler var. Çok fazla etkilendim. Küçük çocukları gördükçe çok üzüldüm. Orada insanlar üşürken, bir şeyler yapmak istedim" dedi.
Emekli öğretmenlerden Hacer Akıncı "Ülkemiz büyük bir felaket altında. Elimizden geleni yapmalıyız. Seferberlik ilan ettik. El birliğiyle bunun üstesinden geleceğiz. Battaniye acil ihtiyaç. Hava çok soğuk. Isınmaları gerekiyor. Burada battaniye üretip oraya gönderiyoruz" diye konuştu.
Öte yandan İzmir'deki 30 Halk Eğitimi Merkezi'nde de gönüllüler tarafından depremzedeler için örülen atkı, eldiven, bere ve içlikler deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yetkililere teslim ediliyor.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum