• Reklam

İzmir'de ünlü işadamının helikopteri devrildi

İZMİR'in Çiğli ilçesinde, havalandıktan bir süre sonra arızalanıp, acil inişe geçen helikopter, kontrolden çıkarak yan yattı. Pervanesi de zemine çarpıp, parçalanan helikopterdeki pilot ile pilot yardımcısı yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Helikopterin, Bakioğlu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu'na ait olduğu belirtildi.

İzmir'de ünlü işadamının helikopteri devrildi
30 Ağustos 2022 - 15:34 - Güncelleme: 31 Ağustos 2022 - 10:38
Kaza, saat 15.00 sıralarında, Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. Ambalaj fabrikasının pistinden kalkış yapan helikopter, havalandıktan kısa süre sonra arızalandı. Bunun üzerine pilot, fabrikanın yakınındaki araziye inmek istedi. Bu sırada kontrolden çıkan helikopter, kendi etrafında dönüp, yan yattı. Helikopterin toprak zemine çarpan pervanesi, parçalanırken, yaralanan pilot ile yardımcı pilot, kendi imkanlarıyla çıktı. İhbarla kaza yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Pilot ve yardımcısı pilot, sağlık görevlilerince ambulansla Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan 2 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.



Öte yandan helikopterin, Bakioğlu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu'na ait olduğu öğrenildi. Helikopterin, Buca ilçesi Kaynaklar semtindeki noktada bulunan Bakioğlu'nu almak için havalandığı ancak arızalanınca pilotun acil iniş yapmak istediği ve bu sırada kazanın yaşandığı belirtildi. (DHA)



YUMUŞAK DOKU ZEDELENMELERİ VAR 

İzmir'in Çiğli ilçesindeki helikopter kazasında yaralanan pilot Mehmet Biçer ile yardımcı pilot Erkan Şenman'ın hastanedeki tedavileri sürüyor. Ayakta tedavi edilen pilotlarda yumuşak doku zedelenmesi olduğu ve yakın zamanda taburcu edilecekleri öğrenildi.

Öte yandan Mehmet Biçer'in daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü, Erkan Şenman'ın ise Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yıllarca helikopter pilotu olarak görev yaptığı öğrenildi.

Ayrıca Mehmet Biçer, kazayla ilgili herhangi bir şey söyleyebilecek durumda olmadığını belirtip, gerekli görüldüğü takdirde daha sonra açıklamanın yapılabileceğini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum