• Reklam

İzmir'de ünlü işadamını kaçırıp dövenler kim?

İşleri nedeniyle İstanbul'dan İzmir’e gelen işadamı Zeki Tanyeri, yılbaşı akşamı kaldığı 5 yıldızlı otelin önünden silahlı kişiler tarafından kaçırıldı. Darp edildikten sonra bırakılan Tanyeri, polise gidip şikayetçi oldu. Tanyeri’nin eşi, can güvenliklerinden endişe duyduklarını ifade etti. Peki bu olayın arkasında kimler var? Polis geniş çaplı araştırma başlattı.

İzmir'de ünlü işadamını kaçırıp dövenler kim?
02 Ocak 2021 - 13:59 - Güncelleme: 04 Ocak 2021 - 17:08


Türkiye'deki en eski çelik fabrikalarından biri olan İzmir Bornova'daki Cer Çelik'in hissedarlarından Zeki Tanyeri, İzmir'de geldiği 5 yıldızlı otelin önünden kimliği belirsiz kişiler tarafından silah zoru ile kaçırıldı. Bir otomobilin bagajına konularak dolaştırılan ve darp edilen işadamını bir süre sonra bırakan saldırganlar kaçarken, İstanbul'da ikamet eden işadamı Tanyeri polise giderek şikayetçi oldu.

ÖDEME SORUNLARI
Bir dönem İzmir'de tutuklu yatan işadamı Erol Evcil ile Tanyeri ailesinin bazı üyeleri arasında yapılan satış sözleşmesi sürecinde, şirket hisse senetleri yeddi emin olarak avukat Aydoğan Semizer'e teslim edilmişti. İddiaya göre Erol Evcil tarafı ödemeleri yaptıktan sonra hisseler de kendisine geçecekti. Ancak ödemelerde sorun yaşanmaya başladı. Verilen çekler de karşılıksız çıkınca aile üyeleri sözleşmeye uyulmadığı gerekçesi ile avukat Semizer'den hisselerin iadesini istedi. Ancak Semizer taraflar arasında hukuki sorunların olduğunu gerekçe göstererek hisseleri iade etmedi. Zonguldakspor'un eski Başkanı olan babaları Rıza Kerim Tanyeri'nin sahibi olduğu tesisi kurtarmak için, Zeki-Füsun Tanyeri kardeşler 5 yıldır hukuk mücadelesi veriyordu. Zeki Tanyeri, Cumhurbaşkanı'na mektup yazarak mafyadan kurtulmak için yardım istemişti.

BAGAJA KOYDULAR

Zeki Tanyeri, önceki gün Konak'ta kaldığı 5 yıldızlı otel-den çıkıp fabrikaya gideceği sırada silah zoru ile kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından tehdit edilerek kaçırıldı. Zorla otomobilin bagajına konularak bir süre dolaştırılan Tanyeri, daha sonra darp edilerek hissedarı olduğu Bornova ilçesindeki çelik fabrika-sının önüne bırakıldı. Hemen hastaneye giderek darp raporu alan Tanyeri, polise başvurup şikayetçi oldu. Tanyeri'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Tanyeri'nin eşi Sezen Tanyeri, eşinin 3-4 saat alıkonduğunu belirtti. Sezen Tanyeri, eşinin can güvenliğinden endişe ettiklerini söyledi.

Erol Evcil

500 MİLYON DOLARLIK FABRİKA
TEMELİ 1955 yılında Özsaruhan Ailesi tarafından Metaş adıyla atılan tesis, zaman içinde TMSF denetimine geçti. Fonun 2006 yılında satışa çıkardığı fabrikayı Cer Metal'in sahibi Tanyeri Ailesi satın aldı. Tesise 130 milyon dolarlık yenileme yatırımı yapan Tanyeri Ailesi, 2008 krizine yakalandı. Aile bireyleri içinde yaşanan sorunlar da eklenince tesis için zorlu bir süreç de başlamıştı.



EROL EVCİL İLE ARALARINDA KAVGA VAR
FABRİKANIN sahibi Rıza Kerim'in avukatı da olan Aydoğan Semizer'in aracılığı ile tesis, Nesim Malki cinayetinden hapis yatan Erol Evcil'in denetimine geçmişti. Şirketin yüzde 42 hissesine sahip Zeki Tanyeri'nin devre dışı bırakılması da, Evcil'in denetimi ele almasına olanak sağladı. Evcil ile, Tanyeri ailesinin bazı üyeleri arasında yapılan satış sözleşmesi sürecinde, sıkıntı yaşanmıştı. İşadamı Zeki Tanyeri'nin Erol Evcil aleyhine bir çok dava açtığı öğrenildi. (Fatih ŞENDİL)


Tanyeri, bir zamanlar sevgilisi olan sosyetik güzel Ceyla Gölcüklü ile de sorun yaşamıştı. Tanyeri, 2 lüks dairesinin aidatını ödeyemediği için mahkemelik olunca fakirlik belgesi de almıştı.

ESKİ ÇALIŞANDAN AÇIKLAMA
Olayın ardından bir fabrika çalışanı şu açıklamayı yaptı:
Yılbaşı gecesi İzmir'de Cer Çelik "Ede Çelik"  Demir Çelik fabrikaları sahibi iş adamı Zeki Tanyeri kaçırıp darp edildi. Çünkü pasta çok büyük. Fabrikanın değeri yedi katrilyon. Bu olayda Erol Evcil, Çakıcı ve Avukat Aydoğan Semizer (akıl hocaları) olayın neresinde?
Ede Demir Çelik, Sivas Demir Çelik, Aliağa SİDER Demir Çelik, İskenderun Nursan Demir Çelik, İzmir Erkay Haddecilik bu gurup tarafından nasıl ele geçirildi?
İnşallah bu kaçırma olayından sonra bütün yolsuzlukları ortaya çıkar. 
Fabrikaları çalıştırmıyorlar, içlerini boşaltıyorlar. Hileli iflaslar, isim değişiklikleri her türlü düzenbazlığı devlet soymayı çok iyi bilenler önderliğinde yapıyorlar.
Devlete katrilyonlarca vergi, SSK ve elektrik borçları var. Çok ağır şartlarda 1650 derece sıcaklıkta çalışmış bizlerin maaş ve kıdem tazminatı alacaklarımız var. Üzerinde kazanılmış binlerce mahkeme kararı var. Sonuç yok. Binlerce kişiyi işsiz bıraktılar. Bu gücü nerden alıyorlar? Mal varlıkları 100 katrilyondan fazla. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakları var. Siyasilerden ve basından yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bu dava bir milli davadır. Saygılarımla

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • ömer turan
    2 yıl önce
    devlet mafyanın kucağında soylu da bahçelide mafyanın önüne yatmışlar. koskoca TC ne hallere düşmüş ama çakıcı da sanırım siyasilerin kasedi var kimse birsey yapamıyor bu sebeple yapsalar pandoranın kutusu açılacak hersey ortaya dökülecek. Yni iki bıoklu değnek gibi.