• Reklam

İzmir'de trafiği rahatlatacak iki ulaşım projesi yapılacak

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Vahap Özaltay Alt Geçit projesinden önce Alsancak trafiğini rahatlatmak ve alternatif güzergahlar oluşturmak için Mürselpaşa Bulvarı'nı Gıda Çarşısı'na bağlayacak karayolu alt geçidi için çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi ile Mürselpaşa bağlantısını sağlayacak köprü yapımı için de ihaleye çıkacak.

İzmir'de trafiği rahatlatacak iki ulaşım projesi yapılacak
28 Mart 2022 - 18:43 - Güncelleme: 28 Mart 2022 - 18:43

Alsancak Vahap Özaltay Alt Geçit projesi ile Alsancak Garı önündeki trafiği yer altına almayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve alternatif güzergahlar oluşturmak için iki ulaşım projesi yapacak. Mürselpaşa Bulvarı'nı Gıda Çarşısı'na bağlayacak karayolu alt geçidi ile Ege Mahallesi'ni Mürselpaşa Bulvarı'na bağlayacak dere üzeri karayolu köprüsü inşa edilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mürselpaşa Bulvarı'nı Gıda Çarşısı'na bağlayacak alternatif bir ulaşım yolu oluşturmak için ihale sürecini tamamladı ve ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yaptı. 56 milyon 658 bin liralık yatırım bir yılda tamamlanacak. Mürselpaşa Bulvarı'nı Gıda Çarşısı'na bağlayacak alt geçit, 430 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde olacak. İZBAN hattının altından yapılacak alt geçit 2 şerit geliş, 2 şerit gidiş olarak hizmet verecek.

Mürselpaşa Bulvarı'ndan Ege Mahallesi yönüne, Ege Mahallesi yönünden de Mürselpaşa Bulvarı'na bağlantı sağlayacak 5 şeritli Ege Mahallesi dere üzeri karayolu köprüsü için İzmir Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. Betonarme köprü 41,5 metre uzunluğunda olacak. Ege Mahallesi yönünde 23,5 metre genişliğinde olacak köprünün Mürselpaşa Bulvarı bağlantısında 45 metre genişliğe ulaşacak.  (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum