• Reklam

İzmir'de toplu taşmada cep telefonuyla ödeme dönemi başladı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Güzel İzmir'in akıllı kartı' sloganıyla hayata geçirilen uygulama sayesinde yolcular, İzmirim Kart'ları yanlarında olmadan telefonlarına ücretsiz yükleyecekleri uygulamayla toplu taşıma araçlarını kullanabilecek.

İzmir'de toplu taşmada cep telefonuyla ödeme dönemi başladı
14 Ekim 2022 - 16:23 - Güncelleme: 14 Ekim 2022 - 16:26

Toplu taşıma sisteminde Dijital İzmirim Kart uygulamasını ücretsiz mobil cihazlarını yükleyen yolcular, cihazlarındaki kare kodu okutarak toplu taşıma araçlarına binebilecek. 'Güzel İzmir'in akıllı kartı' sloganıyla hayata geçirilen uygulama Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. Oyuncu Mert Fırat'ın sunuculuğunu üstlendiği toplantıya ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratları, iştiraklerin yöneticileri, oda, dernek ve birlik başkanları katıldı.

'YENİ UYGULAMAYLA DİJİTAL DÖNÜŞÜM'

İzmirim Kart'ın her gün 1 milyon 200 bin kişinin kullandığı bir yol arkadaşı olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, uygulamayla yeni bir dijital dönüşümün sağlandığını söyledi. Toplu ulaşım için geliştirilen ödeme kolaylıklarına bir yenisini eklediklerini belirten Soyer, "İzmir'in Türkiye'nin lokomotifi olduğunu  biliyoruz. Ve o lokomotifin bizi çok daha güzel bir geleceğe taşıyacağını biliyoruz. 9 Eylül'den sonra İzmir'e bambaşka bir teveccüh var. Sadece memleketimizin sınırları içinde değil, dünyanın her yerinde İzmir gıpta ile hayranlıkla izleniyor. Bize de bunun gururunu yaşamak düşüyor. Bu çalışma da yine İzmirlilerin yüzünü güldürecek sonuçlar ortaya koyacak. Hep beraber daha iyisini beklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Uygulama İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzmir Teknoloji ve İnovasyon Şirketi (İZTEK) ve ASİS Elektronik A.Ş. tarafından geliştirildi. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum