İzmir'de suya yüzde 7 indirim

    İZMİR Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) 2023 Yılı Ocak Ayı Olağanüstü Genel Kurulu toplantısında, İzmir'de 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere konut ve konut dışı abonelerin ilk kademelerinde yüzde 7 oranında indirim yapıldı.

    İzmir'de suya yüzde 7 indirim
    26 Ocak 2023 - 17:17 - Güncelleme: 26 Ocak 2023 - 17:17

    İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) 2023 Yılı Ocak Ayı Olağanüstü Genel Kurulu Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde İzmir Büyükşehir Belediyesi (İZBB) Meclis Salonu'nda toplandı. Olağanüstü Genel Kurulda, oy birliği ile alınan karar doğrultusunda, İzmir'de 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere konut ve konut dışı abonelerin ilk kademelerinde yüzde 7 oranında indirim yapıldı. 

    İNDİRİMDEN 2 MİLYON ABONE FAYDALANACAK

    Plan Bütçe Komisyonun gerekçe raporunda, "İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 6360 ve 5216 sayılı yasalarla görev alanına giren yerleşimlerdeki indirimli su hakkının yasal düzenleme ile kaldırılması üzerine Sayıştay raporları doğrultusunda, mahalle statüsüne geçen köy ve beldelerde uygulanan yüzde 75 ve yüzde 50 indirimli tarifelerin uygulamadan kaldırılması gerekmektedir. Tarımsal üretim desteğini sürdürmek için 'Başka Bir Tarım Mümkün' vizyonu çerçevesinde İzmir genelindeki Tarım ve Hayvansal Sulama Aboneleri için yüzde 75 indirimli su satışı uygulaması devam ettirilecektir. Yeni düzenleme ile oluşacak gelir artışı ise, Konut ve Konut Dışı abonelerinin ilk kademelerinde yüzde 7 oranında indirim olarak yansıtılacak ve 01.02.2023 tarihinden geçerli olacak tarifemizde uygulanacaktır. Konut tarifeleri ile ilişkili olan Tarımsal ve Hayvan Sulama Aboneleri, Şehit-Gazi Aboneleri ve Engelli Abonelerinin ilk kademelerinde de yüzde 7 oranında indirim uygulanacaktır. Böylece bu indirimden 2 milyon abonenin hepsi faydalanmış olacaktır" ifadelerine yer verildi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum