• Reklam

İzmir'de suya ve ulaşıma zam geliyor

İzmir’de ulaşım ve suya da zam gelmesi bekleniyor. Toplu taşıma araçlarındaki fiyat artışı talebini UKOME’ye ileten İzmir Büyükşehir Belediyesi, su fiyatları için ise ÜFE yerine 4 yada 6 ayda bir zam yapma noktasında karar almaya hazırlanıyor.

İzmir'de suya ve ulaşıma zam geliyor
09 Temmuz 2023 - 19:34
Türkiye’de son dönemlerde yaşanan vergi artışları sonrası iğneden ipliğe her kademede zamlar gelmeye devam ediyor. KDV’deki artışlar sonrası gözler İzmir’deki ulaşım ve su ücretlerine çevrildi.

ESHOT İÇİN GÖZLER UKOME’DE
Yapılan değişiklik ile birlikte ulaşım zamlarını Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) bağlanması ile birlikte zam kararları için içerisinde İl Jandarma Komutanlığı, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, TCDD Taş. A.Ş. İzmir Bölge Müdürlüğü, DHM İşl. İzmir Adnan Menderes Havalimanı Başmüdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hiz. Düz. Genel Müdürlüğü, İzmir Bölge Liman Başkanlığı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, İzmir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, ESHOT Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Ulaşım Projeleri Şube Müdürlüğü, Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İzmir Metro A.Ş Genel Müdürlüğü’nun bulunduğu komisyonun vereceği karara bağlanmıştı.

ZAM KARARI BİR SONRAKİ TOPLANTIYA KALDI
Özellikle ulaşım zammı konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin talebinin sık sık reddedilmesi ile gündeme gelen UKOME’de ulaşım zammı bir kez daha gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantıya getirilen ulaşım zammı talebi komisyon üyeleri tarafından gündemde tutuldu. Mevcutta  8 lira 78 kuruş olan tam bilet ücretinin arttırılması öngörülen talep bir sonraki UKOME toplantısına bırakıldı.

Toplantıda ayrıca İzmirli minibüsçüler de toplu taşımadı zam talebini desteklediklerini belirttiği öğrenildi. ESHOT, vapur, tramvay ve metro gibi toplu taşıma araçlarındaki fiyat tarifesinin kendilerini de etkilediğini belirten minübüsçüler zam konusunda Büyükşehir’e tam destek verdiği iddia edildi.

SU ZAMMI DA YOLDA
Ulaşımın ardından bir diğer zam beklenen alan ise içme suyu... İzmir’de ÜFE’ye bağlanan ve aylık zam gelen su fiyatlarında beklenen tutar yakalanamazken, İZSU’nun su zamları için yeni bir formüle gideceği öğrenildi. Buna göre aylık ÜFE zammında vazgeçecek olan İZSU, su zamlarını 4 veya 6 aylık periyotlar ile hayata geçirecek.  Edinilen bilgilere göre ayrıca Temmuz ayı içerisinde yeni bir su zammının da hayata geçmesi bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum