• Reklam

İzmir'de sokakta kalan öğrenci varsa bu telefonu arasın

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte okuyacak üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm için kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerini hizmete sunduklarını söyledi.

İzmir'de sokakta kalan öğrenci varsa bu telefonu arasın
23 Eylül 2021 - 12:12 - Güncelleme: 23 Eylül 2021 - 12:33

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte baş gösteren barınma sorunu İzmir'de de gündeme oturdu.

Ev kira ücretlerinin çok yüksek olması, kiralık daire bulunamaması ve yurtlara yerleştirilememeleri nedeniyle üniversiteli öğrenciler ülke genelinde gerek sosyal medyadan gerekse parklarda uyuyarak seslerini duyurmaya çalıştı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger öğrencilerin mağduriyetlerine sessiz kalmayarak giderilmesi amacıyla açıklamada bulundu.

Vali Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
İzmir’de üniversite kazanan değerli öğrenciler; Barınma sorununuzu çözmek amacıyla bu gün ilimizde,bünyesinde konaklama imkanı bulunan kamu kuruluşlarının üst yöneticileri ile yaptığımız toplantıda:
* htiyaç duyan kız öğrencilerimiz öncelikli olarak
* Talep eden tüm öğrencilere
Balçova Termal
MEB Uygulama Otelleri
Öğretmen evleri ve orta öğrenim yurtları
Polis Moral E. Merkezleri
DSİ, SGK, Karayolları, Orman vbmisafirhanelerinde bir ay süre ile ücretsiz konaklama imkanı getirildi. Valilik ‘Açık Kapıda’ oluşan masaya veya 0232 455 82 25 nolu telefon numarası vasıtasıyla başvurunuzu yapabilirsiniz. Başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.

Oluşan talep yoğunluğu nedeniyle daha önce belirlenen numaraya ilaveten bu iki numaradan da ulaşabilirsiniz :0232 455 82 51-52


YORUMLAR

  • 0 Yorum