• Reklam

İzmir'de parti yöneticisi uyuşturucudan tutuklandı

Gazeteci-yazar Serdar Öztürk, İzmir Emniyeti'nin narkotik operasyonunda AK Parti İzmir eski il yöneticisi Cenk Özen'in gözaltına alındığını, cezaevine gönderildiğini yazdı. İşte o yazı:

İzmir'de parti yöneticisi uyuşturucudan tutuklandı
08 Temmuz 2022 - 11:20

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün de Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü içinde başta gençlerimiz olmak üzere bütün toplumu “korumak” için oluşturulmuş Narkotik Bürosu var.
Bu büro “uyuşturucu” illeti ile mücadelede çok önemli işler yapıyor.
Çoğumuzun haberi olmuyor ama gece gündüz sürdürdükleri çaba ile kim bilir kaç ailenin/gencin dağılıp gitmesine engel oluyorlar.
İzmir’deki Narkotik Büro’nun içinde ayrı bölgelerde, ayrı ekiplerle gece gündüz çalışan Güney Narko’nun hikayesidir anlatacağım.

Tarih: Mayıs 2022.
Saat: 22.40.
Yer: İzmir Gürçeşme Caddesi’nde iki adres.
Güney Narko unsurları, bölgelerinde yaptıkları istihbarat çalışması sonunda bir adreste uyuşturucu satışı yapıldığını belirledi.
Gecikmesinde sakınca bulunan haller kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nda o gün nöbetçi bulunan savcının izniyle iki adrese de baskın düzenlendi.

Belirlenen adreslerden işyeri olanında 32 adet uyuşturucu hap ve 0.52 gram metamfetamin bulundu.
İkinci adreste de 671 adet uyuşturucu hap.
Görevini yapmanın gururunu yaşayan narkotikçiler, yasal işlemlerin tamamlanması için operasyonun geri kalanını Narkotik Büro’ya devretti.

İzmir narkotik polisinin operasyonu sonucu ele geçirilen uyuşturucular için yapılan soruşturma, hazırlanan evraklarla  adliyeye gönderildi.
İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na giden dosyanın soruşturma numarası 2022/81739.
Dosyaya bakan savcı tanıdık bir isim.
2021’de Ege Denizi’nde meydana gelen, İzmir’de 115 kişinin yaşamını yitirdiği depremin ardından Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok’taki çökme soruşturmasını da yürüten Cumhuriyet Savcısı Anıl Tokgöz.
Savcı Tokgöz’ün yürüttüğü soruşturmada ele geçirilen uyuşturucu maddeler ile ilgili raporların da tamamlandığı, yakın zamanda iddianamenin hazırlanacağı belirtildi.

Peki İzmir narkotik polislerinin ele geçirdiği bu uyuşturucu maddeleri işyeri ve evinde yakalanan kim?
Şu anda İzmir Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen ismin önemi ne?
İşte bu satıra kadar yazmadığım, bütün bu hikâyenin kahramanının adı Cenk Özen.
Peki kimdir bu Cenk Özen?
Cenk Özen, Kerem Ali Sürekli’nin 2019 yılında oluşturduğu AKP İzmir il yönetim kurulunda yönetim kurulu üyesidir.

İddialara göre AKP İzmir Milletvekili Cemal Bekle’ye çok yakın bir isim, aynı zamanda onun özel şoförlüğünü yapacak kadar “güvendiği” biridir.
AKP kaynaklarına göre Cenk Özen’in AKP İzmir il yönetim kurulu üyesi olmasını sağlayan da milletvekili Cemal Bekle’den başkası değildir.
Bu ilişki elbette milletvekili’nin “suça karıştığı” yönünde sonuç doğurmaz.
Suç “şahsidir” ve sadece işlediği iddia edileni bağlar.

Suç işlediği iddia edilen pek çok kişinin AKP’li vekil, bakan ya da üst düzey yöneticilerle çekişmiş fotoğraflarına çok rastladım.
Elbette il yöneticisi konumuyla Cenk Özen’in de pek çok fotoğrafı var.


Milletvekili Cemal Bekle ile...


YORUMLAR

  • 0 Yorum