İzmir'de öğrenciler İçin toplanan 1.2 milyon TL nerede?

    “Karşıyaka’nın Filizleri, Her Apartman Bir Öğrenci Okutuyor” projesinde sponsorların ödediği 1.2 Milyon TL’lik tutarın öğrencilere ödenmediği iddiası ortalığı karıştırdı. Gazeteci Seher Yaşayacak’ın geçen hafta ortaya attığı iddia sonrasında Karşıyaka Belediyesinden paraların ödenmesiyle ilgili hala bir cevap verilmezken ve konu hakkında CHP genel merkezinden de bir açıklama yapılmaması tartışmayı körükledi. Projeye katılanlar şimdi “Üniversiteli öğrencilerin parası kimde?” sorusunu soruyor.

    İzmir'de öğrenciler İçin toplanan 1.2 milyon TL nerede?
    19 Ekim 2021 - 12:30
    Halkımızın üniversite öğrencilerine destek olmak için ödediği yardım paralarının öğrencilere bir türlü ulaştırılamaması zaten var olan tartışmayı gün yüzüne çıkardı. Geçtiğimiz hafta twitter üzerinden yapılan sıra paylaşımlarla gündeme bomba gibi düşen burs yolsuzluğu tepki toplamaya devam ederken, üniversite öğrencileri için toplanan burs paralarının akıbeti ise hala bilinmiyor. Gazeteci Seher Yaşayacak’ın yaptığı paylaşımlarla gündeme taşınan burs yolsuzluğu CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP’lileri zor durumda bıraktı.

    Paralar Nerede

    Gazeteci Seher Yaşayacak’ın Karşıyaka’daki Öğrenci bursları hakkında twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla büyük bir iddia gündeme geldi. Yaşayacak’ın ortaya attığı ve twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen yolsuzluk iddiasına CHP’li Karşıyaka Belediyesinden ve CHP Genel merkez yönetiminden bir açıklama yapılmazken konunun icra mahkemesinde olduğu öğrenildi

    Yaşayacak, yaptığı paylaşımlarda “Karşıyaka’nın Filizleri Her Apartman Bir Öğrenci Okutuyor” projesini Karşıyaka Belediyesi için kendisinin başlattığını, sonuçlarından çok memnun olduğunu fakat sponsorların ödediği paraların öğrencilere ulaştırılmadığını yazdı. Yaptığı paylaşımlarda kurumsal olarak CHP adreslerini, Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’u da etiketleyen Seher Yaşayacak, ilgililerin duruma müdahale etmesini istedi.

    Karşıyaka Belediyesi İcralık

    Karşıyaka Belediyesi Hesaplarına Yatan ve Öğrencilere ödenmesi gereken burs paralarının bir türlü ödenmemesi sebebiyle icraya başvurduklarını da paylaşımlarında dile getiren Gazeteci Seher Yaşayacak, 1.2 milyon TL’yi bulan Üniversiteli Öğrenci Bursları hakkında CHP’nin bir cevap vermesini istedi. İcralık olan öğrenci burs paraları ile ilgili arabuluculuk işlemlerinin sürdüğünü de paylaşımlarında ifade eden Yaşayacak, Karşıyaka Belediyesi yetkililerinin “Biz Belediyeyiz arabuluculukla para ödeyemeyiz” diyerek masadan kalktığını da ifade etti.

    Para Toplandı Öğrencilere Verilmedi

    İzmir ve Türkiye basınında büyük yer bulan “Karşıyaka’nın Filizleri, Her Apartman Bir Öğrenci Okutuyor” projesi halkımız tarafından da büyük destek görmüştü. Üniversite öğrencilerine destek olmak için ödenen burs paralarının Karşıyaka Belediyesi tarafından öğrencilere ulaştırılmaması büyük tepkilere yol açarken CHP genel merkezinden, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ve CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Seyit Torun’dan da herhangi bir açıklama ve ödeme garantisi gelmemesi de şaibelerin doğru olduğunu konusunda tartışmaları netleştirdi.

    Bana Kumpas Kurmak İstiyorlar

    Aslında ödemenin çok kolay bir şekilde yapılabileceğini de paylaşımlarında dile getiren Yaşayacak, parayı ödememek için kendisine kumpas kurulmak istendiğini de yazdı. “Alacağın konusu arabuluculuk kapsamında. 5 dakikada hukuken ödenir. Dertleri 1 milyarlık rantta bana kumpas kurmak.” Diyerek paylaşımlarını sürdüren Gazeteci Seher Yaşayacak, CHP’nin Karşıyaka Belediye Başkan Adayını “atamayla” belirlenmesi yöntemini de eleştirdi.

    Üzen Polemik

    Bir kullanıcının, “Bence uzunca yazın. Üniversite öğrencilerine sizin ömderliğinizde bağış toplanıyor, belgeleri CHP yönetimine iletiliyor, toplanan miktar 1,2 milyon TL ve Karşıyaka Belediyesi bu bağış altında toplanan parayı öğrencilere vermiyor doğru mu anlamışım?” sorusuna da Yaşayacak’ın verdiği “Evet sponsorlardan gelen gelir aktarılmadı. 1,2 milyon TL’lik icra yaptık. Artı yasal faizlerle şu ekonomik krizde kaç öğrenci okutulur.” İfadeleri takipçileri üzdü.

    Belgeler CHP Genel Merkezinde

    Gazeteci Seher Yaşayacak konuyla ilgili belgeleri soran takipçilerine de “Dün sinirle yazdım. Belgeler iletildi genel merkeze. Sözleşmeli, resmi icralı ve arabuluculuk tutanağı vardır. İsterseniz uzunca yazarım belgeleriyle olur mu?” cevabını verdiği görüldü.

    Kamuoyunun büyük destek verdiği “Karşıyaka’nın Filizleri, Her Apartman Bir Öğrenci Okutuyor” Projesi ile ilgili olarak ortaya çıkan bu tartışma belediyelere güveni de azaltacağı konuşuluyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum