İzmir'de öğrenci servisleri zamlandı

    Geçen hafta yapılan UKOME toplantısında gündeme gelen öğrenci servislerine zam konusu, bir sonraki toplantıya bırakılmıştı. Ancak İzmir Servisçiler Odası’nın yüzde 25’lik zam talebi, UKOME kararı beklenmeden İESOB komisyonundan geçirilerek yürürlüğe girdi. Buna göre en yakın mesafe öğrenci servisi, 540 liradan 679 liraya yükseldi.

    İzmir'de öğrenci servisleri zamlandı
    31 Ağustos 2022 - 13:06
    İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası, artan akaryakıt, personel ve araç bakım onarım giderlerini gerekçe göstererek talep ettiği yüzde 25’lik öğrenci taşıma ücreti zammı yürürlüğe girdi. Buna göre, en yakın mesafe olan 0-3 kilometre arasında öğrenci taşıma ücreti 540 liradan 679 liraya yükseldi. 0-40 kilometre en uzak mesafenin ücreti de 1370 liradan1722 liraya çıktı.

    UKOME TOPLANTISINDA GÜNDEME GELMİŞTİ, ANCAK…
    Geçtiğimiz hafta yapılan UKOME toplantısında, İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası’nın zam talebi de gündeme gelmişti. Ancak toplu ulaşım araçları ve Servisçilerin zam talebi tek önergeyle gündeme gelince kriz çıkmış, bu konunun görüşülmesi bir sonraki toplantıya bırakılmıştı. Olağanüstü toplantı olmaması halinde ancak Eylül ayında toplanacak olan UKOME’yi beklemeyen servisçilerin yüzde 25’lik zam talebi, İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği komisyonlarından geçti. Böylece odanın zam talebi, aynen kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiş oldu.

    MERT: 22 NİSAN’DAN BU YANA HER ŞEYE ZAM GELDİ
    İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert, 22 Nisan’da yapılan son fiyat güncellemesinden sonra mazot fiyatının artmaya devam ettiğini, bugün itibariyle benzin fiyatını bile geride bıraktığını söyledi. Servisçi esnafının personel, amortisman ve araç bakım onarım giderlerinin altından kalkamaz hale geldiğini, bu zammı yapmaya mecbur kaldıklarını anlatan Başkan Erdem Mert, “Servisçi esnafının temel girdilerinin hepsine anormal zamlar geldi. UKOME’nin toplantısı için bir ay bekleyecek gücümüz yok. Bu nedenle Birlik komisyonlarından geçen yeni tarifemizi uygulamaya koyduk. Yeni eğitim öğretim yolu, hepimize hayırlı olsun” diye konuştu. (Egedesonsöz)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum