• Reklam

İzmir'de 'Mini Kolombiya' çetesine baskın

İzmir'in Torbalı ilçesinde jandarmanın kendilerini 'Ayrancılar mini Kolombiya' olarak tanıtan suç örgütüne yönelik düzenlediği 'Zincir Operasyonu'nda 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, suça teşvik edici sözlerin bulunduğu bir klip çektikleri ve sosyal medyada paylaştıkları belirlendi.

İzmir'de 'Mini Kolombiya' çetesine baskın
21 Mayıs 2021 - 13:58 - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 - 15:58
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında harekete geçti. İlçeye bağlı Ayrancılar Mahallesi'nde, vatandaşlar üzerinde korku ve baskı oluşturarak illegal yollardan para kazanmaya çalışan, "Yağma, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, Göçmen Kaçakçılığı, Silahla Kasten Yaralama, Tehdit ve Mala Zarar Verme" suçlarını işlediklerini öne sürülen 15 şüphelinin içinde bulunduğu suç örgütüne operasyon düzenledi.

Düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise ise 882 gram metamfetamin, 404 gram kubar esrar, 137 gram bonzai, 2 adet hassas terazi, 1 adet 9mm'lik tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 2 adet bıçak ve 168 adet tabanca fişeği ele geçirildi.

Öte yandan, gözaltına alınan 14 şüphelinin adli işlemlerinin devam ettiği, 1 şahsın yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

VİDEO ÇEKMİŞLER

Kendilerini ‘Ayrancılar mini Kolombiya’ olarak tanıtan şüphelilerin suça teşvik edici sözlerin bulunduğu müzik klibi çektiği tespit edildi.

Şüphelilerin lüks otomobiller, pitbull köpekler ve beyzbol sopaları ve silahlı oldukları görüntülerin yer aldığı kısa klipler çektikleri ve bunları sosyal medyada paylaştıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin sorgularının sürdüğü bildirildi.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum