Şeb-i Arus Etkinliği

    İzmir'de Konyalılar'dan Şeb-i Arus Etkinliği

    İzmir’de KONVAK (Konyalılar Vakfı) – KONFED (Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu) ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Ortaklaşa düzenlenen Cumhuriyetimizin 100. Yılında Şeb-İ Arus Etkinlikleri 7 Ocak Pazar günü Ahmet Adnan Saygun Sanat merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

    İzmir'de Konyalılar'dan Şeb-i Arus Etkinliği
    10 Ocak 2024 - 17:55
    Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konyalılar Vakfı tarafından Hz. Mevlana’yı anma Şeb-i Arus Sema Töreni ve Türk Tasavvuf Müziği Konseri düzenlendi.

    Etkinlikte Hz. Mevlana’nın en sevdiği ve tavsiye ettiği şifalı şerbet dağıtımı yapılması gelen konuklar tarafından beğeni ile karşılandı.



    Etkinliğin yapıldığı salona ismi verilen Konyalı olan Ahmet Adnan Saygun ’un ailesinin de katılımı ile ailesine plaket takdim edildi.



    Her yıl İzmir’de, KONVAK (Konyalılar Vakfı) – KONFED (Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu) ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ile birlikte düzenlenen Şeb-i Arus etkinliklerinde on binlerce insan bir araya geliyor.



    Vakıf ve Konfederasyon Başkanı Mehmet Aydoğan, etkinliğe katılan konuklara yaptığı konuşmada şunları söyledi;

    “Hazreti Mevlana’nın asırlar evvelden gel gel yine gel o manevi sözünü asılar evvel söylediği söze kulak verin. Bugün bu teze kulak verip burada salonu dolduran çok değerli misafirler hepiniz hoş geldiniz hepinizi en içten sevgilerimle saygılarımla muhabbetle selamlıyorum.

    Konya’yı İzmir’e getirdik. Konyalı hemşerilerimizin İzmir’e gelişi çok eski yüz yıla dayanıyor. Dedelerimiz yüz sene evvel gelmiş dördüncü kuşak biz İzmirliyiz ama İzmir’in TÜİK rakamlarında Konyalılar üçüncü de gözükse bizlerin nüfusu tamamen İzmir de gözüktüğü için yani İzmir de bütün nüfusların üstünde bir Konyalı nüfusu var. Ama biz sayının çok olması nüfusun çok olması hiçbir şey ifade etmiyor. 

    Biz hep kendimize şunu söyledik İzmir’e nasıl bir katkıda bulunduk 

    Bugüne kadar İzmir’e ve İzmirliye hizmet etmek için yarıştık.

    Bugün İzmir’in soluduğu oksijenleri temin eden ormanları biz diktik 35 sene evvel. 

    İzmir’in en büyük ihtisas hastanelerini sağlıkta saatlerce saysak bitmez.

    Yani doğduğumuz yeri unutmadan ananelerimizi, kültürlerimizi, geleneklerimizi ama yaşadığımız ekmeğini yediğimiz suyunu içtiğimiz havasını teneffüs ettiğimiz güzel İzmir’e İzmirliye hizmet etmek bize bir şiar oldu.

    Bakın 21 senedir bu programı yapıyoruz. Şimdi plaketini vereceğiz semazen başı Hasan abim 61.nci sene bugün veladet dede postunu da vekaletini de aldı. Artık dedeyi de İzmir’e eskiden Konya’dan getiriyorduk. Mıtripeyi ( saz heyeti) İzmir’de kurduk bir kültür sanat etkinliği olarak aynı Konya’daki bütün sistemi burada 21 senede uğraşarak bunları da İzmirlilerle buluşturduk. 

    Şimdi dünyada şu anda Ortadoğu da yangın yeri Hazreti Mevlana’nın bu sevgisine hoşgörüsünün ne kadar önemli olduğunun işte Ukrayna Rusya savaşından tutun Filistin deki bu mezalimler bu insanlar kadınlar çocuklar on binlerce insan katlediliyor ve dünya seyrediyor. 

    Dünyanın sahibi dedikleri biz sahibiyiz diyenler bizlere demokrasi insan hakları dersleri vermeye kalkanlar maalesef sınıfta kaldı. Yazıklar olsun bunca insan katledilirken hepsi sessizliğe büründüler. 

    Onun için Hazreti Mevlana’nın çağrısının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Zaten Tunç Soyer başkanım ona da teşekkür ediyoruz bir İzmir de başkan olduğumdan beri beş yılda beraber bu salonda onun katkılarıyla birlikte ortaklaşa düzenliyoruz ona da buradan şükranlarımı arz ediyorum değerli başkanıma. 

    Değerli başkanım seçildiği günden beri bir şey söyledi. Tek renk tek ses tek nefes diye bu çok önemli. İnanın gerçekten şimdi nereli olduğumuz önemli Konyalı olur İzmirli olur Diyarbakırlı olur nereli olursa olsun hangi mezhepten olursa olsun hangi siyasi görüşten oluşa olsun biz insanız insan odaklı bu ülkeye bu memleketimize bayrağımıza hizmet etmek hepimizin borcu. 

    Bizim bunlar zaten farklılıklarımız güzelliklerimiz.

    Bizim için önemli olan Vatan haini olmasın 

    Onun dışında bizim birbirimizden farkımız yok, 

    Bakın şimdi bombalıyorlar Allah aşkına size soruyorum sen nerelisin seni ayırıyor mu? Konyalısını İzmirlisini ve yahut ta bombanın atıldığı yerde partini ayırıyor mu orada? 

    Mezhebini ayırıyor mu.? 

    Attıkları vakit bombayı kimseyi düşünmüyor. Onun için biz Türk milleti olarak bu farklılıklarımız farklı mezhepten farklı illerin çocuklarıyız farklı görüşlerde. Ama bu Ay Yıldızlı Bayrağın altında kenetlenmemiz lazım. Yoksa aynı akıbetler işte bu dünya üzerinde bir hegemonya kurmuş bu emperyalist ülkeler oynayıp duruyorlar. 

    Biz bunları meydan vermeyeceğiz. İşte bizim ulusal önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi burada hayırla yad ediyoruz. Onun için Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyorum. İyi ki varsınız hoş geldiniz sefa geldiniz iyi seyirler diliyorum’’ dedi

    Öte yandan etkinliğin yoğun ilgi görmesinden memnun olan katılımcılardan ‘’SARIZEYBEK’’ derneği başkanı Ayşe Taşdelen sosyal medyasından etkinliği düzenleyen KONVAK-KONFED Genel Başkanı Mehmet Aydoğan’a İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’e teşekkür ederek bir paylaşım yaptı. 

    ‘’Cumhuriyet’imiz 100.yılında 21. HZ. Mevlana’yı anma Etkinliğine KONVAK-KONFED Genel Başkanı Mehmet Akdoğan’ın daveti ile katılım sağladım. 

    SEMA Töreni Galata Mevlivahesine ömrünü adamış Postnişin Nail Kesova, Baş semazen Hasan Muçay ve semazenler…sazlar ve Tasavvuf müzik; İzmir Türk Dünyası Müzik topluluğu. Kaside…hayran olduğum Ümit Yazıcı üstat icra etti. Sema töreni sonrası solist Erdem Özgen, Sunucu Mehmet Özdağ…

    Bugün Öğrendim ki Postnişin Nail Kesova Destarını Baş semazeni Hasan Muçay’a devretti. Bu öyle önemli bir an ki…Ne mutlu tanıklık ettik. değil mi ki…Postnişin Sema Töreninde ” Medet Ya Hu” diye seslendiğinde Sana Geldim , Sana Yöneldim, Sana Erdim, Aç Rahmetini ben geldim diyoruz…

    Bu değerli törene katılım sağlamaktan ve bu vesile ile kıymetli büyüklerimizi dostlarımızı görmekten bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum. Bugün ki dualar tüm insanlığa barışı, huzuru getirsin. Değerli Başkanım, büyüğüm Mehmet Aydoğan’a ve yönetim kuruluna, emek verenlere şükran duygularımla teşekkür ediyorum’’ dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum