İzmir'de kiralar rekor düzeyde arttı

    5 büyük ilde yapılan araştırmaya göre İstanbul ve Antalya’da ortalama kira bedeli 10 bin lirayı aştı. Ankara’da 5 bin lirayı geçen ortalama kira, İzmir’de 7 bin liraya, Bursa’da 4 bin liraya ulaştı.

    İzmir'de kiralar rekor düzeyde arttı
    18 Kasım 2022 - 11:47
    İzmir'in gözde tatil cenneti Çeşme ve Güzelbahçe'de ev fiyatları adeta cep yakıyor.  

    İZMİR'DE FİYATLAR UÇTU, BAKANLIK ÖNLEM ALIYOR
    Pandemi ve yapılan ulaşım projelerinin etkisi ile ilginin arttığı İzmir kira artışından nasibini aldı. Şehir genelinde konut kiraları son bir yılda yüzde 154, son iki yılda yüzde 269 arttı. 
    Ortalama metrekare kira bedeli 63 TL, ortalama kira 6 bin 932 TL oldu. Farklı illerde gelen taleple birlikte Çeşme, Güzelbahçe ve Urla’da ortalama kira 10-15 bin bandında çıkarken, şehrin merkezi ilçelerinde 7-8 bin TL’ye ulaştı.
    Bakanlık astronomik artışlara karşı kiracıları korumak ve yasal hakların kullanılması açısından vatandaşın yanında olacağını açıkladı. Güncellemelerin bile yüzde 50-yüzde 80 arasında olması gerektiği belirtildi.

    İZMİR'DE EKİM AYI KONUT SATIŞ RAKAMLARI AZALDI
    İzmir'de ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17.6 oranında azalarak bin 746 oldu. 
    İzmir'de toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 30.7 oldu. İzmir'de ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35.4 oranında azalarak 3 bin 940 olarak gerçekleşti.
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum